BREEAM staat voor 'Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology'. Het geeft een score aan de duurzaamheid van gebouwen en reikt certificaten uit op vijf niveaus. Het bezoekerscentrum van het Zwin Natuur Park scoorde 76,09 procent en behaalde daarmee het niveau 'Excellent'. Slechts vier gebouwen in België met een definitief certificaat doen het beter.

'FSC Project Award 2018'

De 'FSC Project Award' wordt uitgereikt door FSC België. De awards zetten projecten in de kijker waar FSC-gecertificeerd hout wordt gebruikt. In het bezoekerscentrum van het Zwin Natuur Park zijn de gevelbekleding, het schrijnwerk en het meubilair vervaardigd uit hout dat het FSC-label draagt. Ook het hout dat werd gebruikt voor de hutten langs het belevingsparcours en voor het kijkcentrum is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Het Zwin Natuur Park werd laureaat binnen de categorie 'Publiek Gebouw'. FSC België deelde ook prijzen uit binnen de categorieën 'Buiteninfrastructuur', 'Projectbouw' en 'Particulier Gebouw'.

FSC staat voor 'Forest Stewardship Council'. Bossen die dit certificaat dragen, worden op een verantwoorde manier beheerd; volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria. Een FSC-certificaat op een hout- of papierproduct garandeert dat het product afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Wereldwijd is ongeveer 201 miljoen hectare bos FSC gecertificeerd, verspreid over alle continenten. De Provincie West-Vlaanderen behaalde FSC-certificaten voor haar duurzaam bosbeheer in bijna alle provinciedomeinen.

Zwin Natuur Park behaald eook het Vlaams kwaliteitslabel

Dit jaar behaalde het Zwin Natuur Park ook al het Vlaams kwaliteitslabel voor toegankelijk toerisme, niveau A. Dat label werd toegekend door Toerisme Vlaanderen en geeft weer hoe vlot rolstoelgebruikers in een bezoekerscentrum terecht kunnen. Indien dat mogelijk is met een minimum aan hulp wordt niveau A toegekend.

(MB)

BREEAM staat voor 'Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology'. Het geeft een score aan de duurzaamheid van gebouwen en reikt certificaten uit op vijf niveaus. Het bezoekerscentrum van het Zwin Natuur Park scoorde 76,09 procent en behaalde daarmee het niveau 'Excellent'. Slechts vier gebouwen in België met een definitief certificaat doen het beter.De 'FSC Project Award' wordt uitgereikt door FSC België. De awards zetten projecten in de kijker waar FSC-gecertificeerd hout wordt gebruikt. In het bezoekerscentrum van het Zwin Natuur Park zijn de gevelbekleding, het schrijnwerk en het meubilair vervaardigd uit hout dat het FSC-label draagt. Ook het hout dat werd gebruikt voor de hutten langs het belevingsparcours en voor het kijkcentrum is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.Het Zwin Natuur Park werd laureaat binnen de categorie 'Publiek Gebouw'. FSC België deelde ook prijzen uit binnen de categorieën 'Buiteninfrastructuur', 'Projectbouw' en 'Particulier Gebouw'.FSC staat voor 'Forest Stewardship Council'. Bossen die dit certificaat dragen, worden op een verantwoorde manier beheerd; volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria. Een FSC-certificaat op een hout- of papierproduct garandeert dat het product afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Wereldwijd is ongeveer 201 miljoen hectare bos FSC gecertificeerd, verspreid over alle continenten. De Provincie West-Vlaanderen behaalde FSC-certificaten voor haar duurzaam bosbeheer in bijna alle provinciedomeinen.Dit jaar behaalde het Zwin Natuur Park ook al het Vlaams kwaliteitslabel voor toegankelijk toerisme, niveau A. Dat label werd toegekend door Toerisme Vlaanderen en geeft weer hoe vlot rolstoelgebruikers in een bezoekerscentrum terecht kunnen. Indien dat mogelijk is met een minimum aan hulp wordt niveau A toegekend.(MB)