https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zwevezeelse Zuster Lieve nodigt iedereen uit naar het Bayakafeest

Zuster Lieven. © NS
Redactie KW

Tijdens het weekend van 16 en 17 oktober vindt het Bayakafeestweekend plaats. Zuster Lieve Leenknecht en al haar Bayakavrienden zullen meevieren. “Het Bayakafeest wordt voor de 27ste keer georganiseerd”, vertelt Patrick Leenknecht.

“Het feest kon vorig jaar niet plaatsvinden door de coronapandemie, maar gelukkig is het ergste nu voorbij. Zuster Lieve Leenknecht werkt sinds 1994 in Congo en haar grote liefde gaat uit naar de zorg voor haar weeskindjes. Om haar financieel en vriendschappelijk te steunen organiseren de Bayakavrienden een vreugdevol feest. Op zaterdag 16 oktober starten we om 18 uur met een Congolees getinte eucharistieviering in de parochiekerk van Zwevezele. Daarop volgt het avondfeest in het cultureel centrum De Wissel langs de Tramstraat.”

Getuigenis uit Congo

Op zondag 17 oktober breit men graag een vervolg aan deze feestformule. “De dag nadien om 11.30 uur feesten we verder”, gaat Patrick Leenknecht verder. “We starten met een aperitief en lekker eten. Een getuigenis met projectiebeelden uit Congo vertelt het verhaal. Daarbovenop is er tal van animatie voor groot en klein voorzien. Aan de verkoopstand kan je leuk Congolees materiaal aankopen en aan de infostand krijg je duidelijke info over de werken die Zuster Lieve al tot stand bracht. Iedereen kan ook lid worden van onze vriendengroep.”

De prijs voor een aperitief met feestmenu bedraagt 16 euro voor volwassenen. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen 8 euro. Neem alvast een kijkje op de website www.bayakavrienden.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.