Zwevegemse bibliotheek herneemt maandag normale werking

Schepen Isabelle Degezelle en Thea Libbrecht bij het nieuw uitleensysteem. © GV
Redactie KW

Op maandag 25 mei opent de bibliotheek opnieuw de deuren. Men kan vanaf dan terug boeken brengen én ontlenen.

De bibliotheek in Zwevegem was al klaar om deze week te openen, maar door de veiligheidsraad werd pas groen licht gegeven voor komende maandag. Uiteraard zullen de standaard coronamaatregelen gelden zoals afstand houden, maar er zijn ook een aantal specifieke beperkingen van toepassing. “De openingsuren worden tijdelijk aangepast. Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag is de bib open van 14 tot 18 u. en op donderdag van 14 tot 19 u. Op zaterdag blijven we gesloten.”, laat schepen van cultuur Isabelle Degezelle weten.

Ook het aantal bezoekers dat gelijktijdig binnen mag, wordt beperkt. “Iedereen die de bib binnenkomt, krijgt een mandje mee om de gekozen materialen in te leggen. Aan de hand van het aantal mandjes in omloop kan opgevolgd worden dat er niet te veel mensen tegelijk in de bib rondlopen. Na elk gebruik worden de mandjes gereinigd. Ook zal een bezoek worden beperkt tot maximaal 30 minuten. Het leescafé blijft gesloten en er is ook geen zitgelegenheid. Kranten en dergelijke kunnen dus niet ingekeken worden.”, verduidelijkt Thea Libbrecht van de bib.

Teruggebrachte boeken komen niet meteen weer in omloop en worden schoongemaakt. Toch raadt de bibliotheek alle leners aan hun geleende materialen thuis nog 3 dagen in quarantaine te houden vooraleer ze te gebruiken. “De kans bestaat immers dat een eerdere bezoeker een boek dat jij leende, heeft bekeken en terug in het boekenrek plaatste.”

Vanuit de bibliotheek heeft men ook nog mee dat voor wie het nog niet aandurft om zelf de boeken te kiezen, men nog altijd een afhaalpakket kan aanvragen. Daarvoor verwijst men naar het webformulier (https://zwevegem.bibliotheek.be/aanvraag_bib) of men kan telefoneren naar de bib.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier