Zwevegems koppel opent B&B Odiel en Gabrielle in Frankrijk

Katrien Soetaert en Geert Christiaens vertrekken deze maand© EDB
Katrien Soetaert en Geert Christiaens vertrekken deze maand© EDB
Redactie KW

In mei vertrekken Geert Christiaens (59) en Katrien Soetaert (59) naar Frankrijk om er in het centrum van het land de B&B Odiel en Gabrielle uit te baten.

Het koppel is afkomstig van Harelbeke, woonde nog in Moen en verhuisde naar Zwevegem. Nu de drie dochters afgestudeerd zijn, is het het moment om de stap naar een nieuwe uitdaging in Frankrijk te zetten. “Het is geen vlucht en we zijn het hier ook niet beu”, begint Geert.

“Het is eerder een verlangen om het eens anders aan te pakken. We voelen dat we geleefd worden, en we zijn zelf niet in staat om dat wat stil te leggen.” Geert is wandelcoach en Katrien is pottenbakker in haar vrije tijd. “We denken dat we in Frankrijk meer zullen kunnen genieten. We zijn ook allebei buitenmensen en zijn graag in de natuur bezig.”

Geert heeft altijd als opvoeder/coördinator in de Bijzondere Jeugdzorg en in de sociale economie gewerkt. Hij werkte nog in Ten Dries in Sint-Denijs, het Oranjehuis in Heule, de Fenix in Avelgem, de Vlierklaver in Bassevelde, vzw Stappen in Gent en nog tot eind april werkt hij bij Werkplus Waregem.

Katrien werkt al sinds jaar en dag bij Slots Decoratie in Spiere. Vroeger was ze er verantwoordelijk voor een afdeling in de winkel. Nu doet ze vooral de bijbestellingen van de decoratie. Katrien studeerde binnenhuisarchitectuur en had vroeger een creatieve job. “Dat zal me voor de inrichting van de B&B wel helpen”, vertelt ze.

Geert en Katrien zijn al enkele jaren met hun plannen bezig. “We wisten niet echt waar we zouden naartoe gaan maar besloten dat het tussen de 500 en de 800 kilometer van huis moest zijn. “Op die manier kunnen we in een dag thuis zijn voor onze kinderen of voor mijn ma die ondertussen 86 jaar is”, aldus Katrien. “We namen dus een passer en trokken op die afstanden cirkels op de kaart. Geert wou niet naar Duitsland, Engeland leek ons te koud, ook Nederland zou het niet worden en met Denemarken hebben we geen binding. Het zou dus Frankrijk worden. We zochten op internet wat er te koop stond in de regio’s waar we naartoe konden, maakten zes afspraken en gingen in juni 2018 een weekend op huizenjacht. Het huis dat we kochten, zat toen al bij die zes huizen die we bezochten. De regio kenden we niet vooraf.”

Fietsen en wandelen

Het koppel trekt naar het gehucht La Messile in Montchevrier, dat gelegen is tussen Châteauroux en Limoges, op zes uur rijden van Zwevegem. “Het is geen echt toeristische streek. Wie komt om te wandelen en te fietsen zit goed. Je kan ook altijd eens een dagje je auto nemen voor een bezoek aan Limoges, Oradour-sur-Glane en abdijen in de omgeving.”

Geert en Katrien zullen meer leven op het ritme van de natuur. “We zullen meer aandacht hebben voor de natuur en proberen zo eco en bio mogelijk te leven. We moeten natuurlijk ook een inkomen hebben en willen contact met mensen. Daarom openen we een B&B.”

Ezeltochten

“Onze passies zoals wandelen, pottenbakken en moestuinieren willen we daar ook doen en we willen meer zelfbedruipend zijn. Zo willen we onze eigen geitenkaas maken. We denken eraan om ook wandelarrangementen te doen en wandeltochten met ezels te organiseren.”

De naam van de B&B Odiel en Gabrielle vonden ze bij hun derde naam. “Zo is het echt iets van ons samen.”

Deze maand verhuizen Geert en Katrien naar Frankrijk. “Aan het huis zijn er geen verbouwingswerken. Vanaf juni verhuren we twee kamers met ontbijt in ons huis, met gedeelde badkamer. Dat zullen we het eerste jaar zo doen. We bieden ons terrein ook voorlopig aan voor drie camperplaatsen. Ondertussen verbouwen we de schuur tot een gite voor vier personen, twee kamers met ontbijt met eigen badkamer en ook een pottenbakkerij. De gite zou in september al klaar moeten zijn.”

Ondertussen werkt het koppel enkele wandelarrangementen uit. “Er kan ook enkele dagen op de Compostelaroute gewandeld worden, want die loopt vlakbij. We willen ook themaweken zoals ‘stilte- of wandelweken’ uitwerken.”

(EDB)

B&B Odiel & Gabrielle vind je op Facebook en op Instagram. “Het is te vinden op Booking.com en je kan ons bereiken via odiel.gabrielle@gmail.com of op 32 474 66 57 10 of op 32 495 24 91 49. Er komt ook nog een website. Honden zijn toegelaten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.