Frans startte samen met zijn echtgenote Godelieve Lagae de inzamelactie in 1989. Bij zijn verkiezing tot Krak wist hij ons te vertellen dat hij zeker al 25.000 bananendozen vol goederen naar Polen kon sturen. Van het gemeentebestuur kregen ze eerst een ruimte in OC De Brug en later in het oud station, waar nu El Dorado is, om hun goederen te stapelen.

Nadat de Poolse overheid hogere invoerrechten begon te vragen, verlegde men het werkterrein naar Oekraïne. Begin 2014 stopten Frans en Godelieve na 25 jaar hun acties. Frans was ook actief in het verenigingsleven. Hij was jarenlang bestuurslid bij de KWB en was ook lid van Okra. Voor Broederlijk Delen of de 11.11.11-actie was Frans steeds bereid om fondsen te werven. Dagenlang trok hij dan van deur tot deur.

Naast zijn echtgenote Godelieve, laat Frans nog vier kinderen, acht kleinkinderen en één achterkleinkind achter. De uitvaart heeft, gezien de huidige maatregelen, in strikte familiekring plaats.

(GV)

Frans startte samen met zijn echtgenote Godelieve Lagae de inzamelactie in 1989. Bij zijn verkiezing tot Krak wist hij ons te vertellen dat hij zeker al 25.000 bananendozen vol goederen naar Polen kon sturen. Van het gemeentebestuur kregen ze eerst een ruimte in OC De Brug en later in het oud station, waar nu El Dorado is, om hun goederen te stapelen. Nadat de Poolse overheid hogere invoerrechten begon te vragen, verlegde men het werkterrein naar Oekraïne. Begin 2014 stopten Frans en Godelieve na 25 jaar hun acties. Frans was ook actief in het verenigingsleven. Hij was jarenlang bestuurslid bij de KWB en was ook lid van Okra. Voor Broederlijk Delen of de 11.11.11-actie was Frans steeds bereid om fondsen te werven. Dagenlang trok hij dan van deur tot deur.Naast zijn echtgenote Godelieve, laat Frans nog vier kinderen, acht kleinkinderen en één achterkleinkind achter. De uitvaart heeft, gezien de huidige maatregelen, in strikte familiekring plaats.(GV)