Zwevegemnaren klinken op het nieuwe jaar

© foto GV
Redactie KW

Een gure wind kon de Zwevegemnaren niet thuis houden zaterdagavond. Ze klonken massaal op het nieuwe jaar.

Het is reeds enkele jaren de gewoonte dat het gemeentebestuur alle inwoners van Zwevegem uitnodigt op de nieuwjaarsreceptie om samen te klinken op het nieuwe jaar.

Dit jaar werd de formule ietwat gewijzigd. Maakte men vroeger afspraak in het overdekt tenniscentrum, dan koos men er dit jaar voor om in openlucht de receptie te organiseren. Men koos nu voor het open terrein in het Leanderhof. “We hebben altijd gezegd dat het Leanderhof, op de oude Bekaertsite, aansluit bij het centrum van Zwevegem. Met deze receptie willen we dat ook bewijzen”, motiveerde burgemeester Doutreluingne de keuze van de locatie.

Winter in Zennijs

Ruim 1.000 inwoners kwamen tussen het nuttigen van de nodige drankjes en worstenbroodjes, er de wensen aan elkaar overmaken. De speeches waren kort. De burgemeester beperkte zich tot het uitspreken van de nieuwjaarswensen en het opsommen van enkele hoogtepunten van het meerjarenplan, de jeugddichter kwam er een gedicht voordragen en de kinderburgemeester, die de langste speech had, somde nog even de werkpunten van de kindergemeenteraad op.

Ze nodigde ook de aanwezigen uit om na de receptie van de gemeente nog even een bezoek te brengen aan ‘Winter in Zennijs’ die in Sint-Denijs georganiseerd werd. Een spijtig toeval.

(GV/ foto GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier