Zwevegem ondertekent regenboogcharter

Justin Laevens mocht als eerste het charter ondertekenen. © GV
Redactie KW

Op dinsdag 17 mei is er de ‘Dag tegen homofobie en transfobie’. In Zwevegem kwamen er nu regenboogzebrapaden en ondertekende men het regenboogcharter.

Sinds kort zijn er in elke schoolomgeving in Zwevegem regenboogzebrapaden terug te vinden. “Ze bestaan in verschillende formaten en uitvoeringen, maar allen hebben ze één zaak gemeen: de boodschap dat iedereen welkom is, ongeacht diens seksuele geaardheid of genderidentiteit”, zegt bevoegd schepen Eliane Spincemaille (CD&V).

Tijdens de plechtige opening van die zebrapaden werd ook het regenboogcharter ondertekend. “Door het ondertekenen van dit charter engageren we ons om nog meer in te zetten op zes doelstellingen. Zo maken we de burgers bewuster en informeren we hen, we verzamelen kennis en omringen ons met experten, we ondersteunen en versterken LGBTQIA+ personen en verenigingen in onze gemeente. Verder verhogen we de gelijke kansen en de veiligheid in onze gemeente en hebben we aandacht voor LGBTQIA+ personen in ons aanbod en in onze beeldvorming. En ten slotte, we doen dit samen.”

Door deel te nemen aan de paars-campagne, op dinsdag 17 mei, zet men al meteen in op de eerste doelstelling. “We roepen iedereen op om op die dag, de kleur paars te dragen. Op die manier willen we de boodschap uitdragen dat iedereen erbij hoort en zichzelf kan en mag zijn.”

In Zwevegem loopt de actie nog de volledige week en zijn er diverse activiteiten gepland.

Zwevegemnaar Justin Laevens (21) is het boegbeeld achter de campagne in de gemeente. Justin is de eerste Belgische prof veldrijder die zich publiekelijk uitte als homo. Hij won hiermee de OUT-media award voor de meest LGBTQIA+ vriendelijke mediapersoonlijkheid. (GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier