Zwevegem ambieert titel ‘Fietsgemeente 2021’

Redactie KW

De gemeente zou graag volgend jaar de titel van ‘Fietsgemeente’ ontvangen. In 2021 zal men zo’n 15 km betonnen fietspaden voorzien van een slemlaag.

Schepen van Openbare Werken, Marc Desloovere (Samen!) maakte dit nieuws bekend op de prijsuitreiking van De Testkaravaan die onlangs bij de Zwevegemse gemeentediensten langskwam.

“We geven prioriteit aan het fietsverkeer en willen volgend jaar de kwaliteit van de fietspaden aanpakken. Vooral de betonnen fietspaden moeten aangepakt worden. Vandaar dat we in 2021 zo’n 15 km van die fietspaden zullen voorzien van een slemlaag zodat het fietscomfort serieus zal verhoogd worden.”

Hij gaf als voorbeeld de fietspaden tussen Moen en Sint-Denijs en deze tussen Zwevegem en Otegem. “Met onder andere deze investering denken we tevens in aanmerking te komen om volgend jaar uitgeroepen te worden tot fietsgemeente”, voegde de schepen er nog aan toe.

Testkaravaan

Onlangs kwam de provincie langs met De Testkaravaan. Dit is een initiatief om het fietsgebruik, voorl voor de e-bikes, te stimuleren voor het woon-werkverkeer. Er werden 58 fietsen ter beschikking gesteld aan het gemeente- en OCMW-personeel en het gemeentelijk onderwijs. 69 deelnemers reden samen ruim 9.500 kilometer, goed voor een besparing van 1,25 ton CO2.

Schepen Desloovere beloofde de resultaten van dichtbij te bekijken en eventueel bijkomende initiatieven te nemen om het elektrisch fietsen verder te promoten.

Onder de deelnemers werden ook een aantal prijzen verloot. Een fietstas ging naar Katrien Peferoen, Caroline Maes, Annelies Staelens, Hilde Leman en Mieke Depoortere. Annelies Clarysse, Lies Loosvelt, Elke De Ridder, Waldo Rigole en Jeroen Lagae kregen elk een waardebon voor West-Vlaamse streekproducten. Een waardebon van 100 euro aan sportkledij ging naar Delphine Bettens, Lotte Segaert en Iris Vandermeersch. (GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier