Zwerfvuilprobleem in park aan Ruiseleedse kerk

Ondanks dat er vuilbakken en zandemmers staan, blijven sommigen hun afval gewoon op de grond gooien. © RV
Redactie KW

Het park aan de kerk in Ruiselede is deze zomer omgetoverd tot een gezellige ontmoetings- en verpozingsplek. Helaas gaat dit ook gepaard met zwerfvuil niettegenstaande er vuilnisbakken staan. De gemeente voorzag onder meer al extra zandemmers voor de sigarettenpeuken maar doet ook een beroep op de burgerzin om het park netjes achter te laten, nu maar ook tijdens het tweedaagse Parkfeest volgend weekend.

Van half juni tot half september is het park aan de kerk omgebouwd tot een gezellige locatie voor samenzijn en verpozen. Met twee tenten, rode stoelen, bankjes en bobijnen die dienst doen als tafeltje. Voor het afval voorzag de gemeente vuilbakken.

Jammer genoeg wordt er onvoldoende gebruik van gemaakt. Dagelijks ligt huisvuil verspreid over de (dorre) grasmat, op slechts enkele meters van de vuilnisbak! Verpakkingen, enorm veel peuken, drankblikjes, etensresten, … Heel wat passanten ergerden zich aan dit fenomeen en gingen zelf spontaan het zootje opruimen.

De gemeente plaatste extra zandemmers voor peuken en de technische dienst plaatste ook plankjes boven de openingen in de bobijnen. Want die werden verkeerdelijk misbruikt als afvaldepotjes. Toch lijkt het weinig soelaas te brengen, er wordt nog altijd afval op de grond gegooid.

Vanuit de overheid wordt en werd aangedrongen op extra controle. Nu, maar ook straks wordt gerekend op de burgerzin. In het weekend van 13 en 14 augustus vindt in het park immers het tweedaagse Parkfeest plaats met gratis optredens van onder meer de Dolfijntjes op zaterdag en De Toape Geraapte op zondag en met kinderanimatie en een kunstexpo op zondag. (RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.