Zwerfvuil in Zeebrugse jachthaven

Redactie KW

Inwoners van Zeebrugge ergeren zich aan het feit dat de gebruikers van de jachthaven elk weekend massa’s stinkend zwerfvuil achterlaten.

Hebben de leden van de Brugse Zeil en Yachtclub een te kleine blaas ? Feit is dat de publieke toiletten in de Tijdokstraat bijna elk weekend overlopen. De stinkende urine stroomt langs de kade. Massa’s zwerfvuil ligt elke maandagochtend op straat, de open en veel te kleine container volstaat niet.

Elk weekend is er zwerfvuil in de tijdokstraat en lopen de toiletten over. (Foto GF)
Elk weekend is er zwerfvuil in de tijdokstraat en lopen de toiletten over. (Foto GF)

Moet het bestuur van BZYC haar leden tot de orde roepen ? Of misbruiken ook toeristen de faciliteiten ? Een lezer met een gevoelige neus en een scherpe blik stuurde ons foto’s van de mistoestanden en hekelt ook de houding van de stad Brugge : de stadsdiensten rukken onvoldoende uit om de rotzooi op te kuisen.

Zwerfvuil in Zeebrugse jachthaven

Op maandag zou er wel een reinigingsploeg gestuurd zijn. Mieke Hoste, schepen van Zeebrugge Bad, was donderdagochtend onbereikbaar voor commentaar. De onvrede groeit in Zeebrugge : de stad wil wel betalend parkeren invoeren, maar parkeermogelijkheden voor toeristen zijn ontoereikend en hebben langs de Kustlaan een onveilige oversteek. En nu stinkt het in de smerige jachthaven…. (SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier