Na enkele experimenten voor zwemverenigingen in de Langerei en tijdens de weekends gedurende de Triënnales van 2015 en 2018, organiseerde de stad Brugge in de zomer van 2019 voor het eerst een permanente zwemzone in de reien. In de Coupure werd een ponton gelegd, werden kleedkamers en douches voorzien en stonden dagelijks redders in voor toezicht en EHBO.

"We investeerden vanuit de stad in een zwemzone die volledig conform is met de Vlarem-wetgeving. Zwemmers van diverse leeftijden konden er dagelijks in veilige omstandigheden zwemmen en plezier beleven in het water", zegt schepen van Sport Franky Demon. "Dit project is een samenwerking tussen heel wat partners. Naast de stedelijke sportdienst waren ook de VMM en Agentschap Zorg en Gezondheid betrokken. De stadsdiensten Leefmilieu en Openbaar domein waren betrokken met oog op goede waterkwaliteit. Brugge Plus stond in voor het ponton. En vooral: er was ook nauw overleg met de buurtbewoners, de dienst preventie en de politie. Met deze zwemzone in de binnenstad zijn we een beetje pionier in Vlaanderen. Het is fijn om daar erkenning voor te krijgen vanuit Sport Vlaanderen."

De Sporters Beleven Meer-awards werden uitgereikt in de Sportinnovatiecampus in Brugge.

Na enkele experimenten voor zwemverenigingen in de Langerei en tijdens de weekends gedurende de Triënnales van 2015 en 2018, organiseerde de stad Brugge in de zomer van 2019 voor het eerst een permanente zwemzone in de reien. In de Coupure werd een ponton gelegd, werden kleedkamers en douches voorzien en stonden dagelijks redders in voor toezicht en EHBO. "We investeerden vanuit de stad in een zwemzone die volledig conform is met de Vlarem-wetgeving. Zwemmers van diverse leeftijden konden er dagelijks in veilige omstandigheden zwemmen en plezier beleven in het water", zegt schepen van Sport Franky Demon. "Dit project is een samenwerking tussen heel wat partners. Naast de stedelijke sportdienst waren ook de VMM en Agentschap Zorg en Gezondheid betrokken. De stadsdiensten Leefmilieu en Openbaar domein waren betrokken met oog op goede waterkwaliteit. Brugge Plus stond in voor het ponton. En vooral: er was ook nauw overleg met de buurtbewoners, de dienst preventie en de politie. Met deze zwemzone in de binnenstad zijn we een beetje pionier in Vlaanderen. Het is fijn om daar erkenning voor te krijgen vanuit Sport Vlaanderen."De Sporters Beleven Meer-awards werden uitgereikt in de Sportinnovatiecampus in Brugge.