Zwemtijden worden aangepast in zwembad De Kouter

© MD
Redactie KW

Met de start van het nieuwe schooljaar bereiden de scholen zich voor om opnieuw te zwemmen, en dat na een onderbreking van een half jaar. De planning daarvan is geen evidentie. Het stadsbestuur moet immers rekening houden met enkele beperkingen waaronder de maximaal toegelaten capaciteit.

“Voor de +12jarigen ligt dat nog steeds op één zwemmer per 10m² waardoor het onmogelijk wordt om nog publiek te laten zwemmen tijdens de schooltijden wanneer zowel het basis- als secundair onderwijs in het zwembad aanwezig zijn. Bovendien moeten verschillende scholen ook strikt van elkaar gescheiden blijven en dat zorgt voor een extra belasting op de reiniging en desinfectering van kleedcabines”, zegt schepen van Sport Marjan Chapelle (Samen).

Poperinge paste de zwemtijden dus aan. Voor baantjeszwemmers worden op weekdagen twee ochtendblokken voorzien tussen 7 en 8.45 uur; zij kunnen voortaan ook dagelijks over de middag tussen 11.45 en 12.45 uur zwemmen. Op maandagavond blijft het sportbad zoals voorheen voorbehouden voor de zwemclub. Op andere avonden opent het sportbad vanaf 16.45 uur, behalve op woensdag vanaf 17.45 uur. Vroege vogels kunnen voortaan op zaterdag al vanaf 7 uur baantjes komen trekken.

De recreatieve faciliteiten (wellness en speelelementen) gaan tijdens de schoolweken open op woensdagnamiddag (tot 17.45 uur), op vrijdagavond vanaf 16 uur, op zaterdagnamiddag en de volledige zondag. Voor jeugdgroepen geldt nog steeds het protocol van maximum 50 kinderen per bubbel. Zij krijgen op woensdagavond en zaterdagochtend de kans op het exclusieve gebruik van de recreatie tegen jeugdtarief.

Reserveren is geen verplichting maar door de maximaal toegelaten capaciteit is dat nog wel erg aan te raden. Wie niet reserveert, riskeert immers niet te kunnen zwemmen wanneer het zwembad volgeboekt is. Zwembeurten kunnen op de webshop van het zwembad aangekocht of gereserveerd worden.

Vanaf 7 september vinden de lessen aquafit opnieuw plaats. Voorlopig wordt enkel op maandagavond en woensdagochtend een sessie voorzien. Deelnemers reserveren ook best hun deelname op de webshop. Er kunnen maximum 15 deelnemers per sessie deelnemen.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de planning van de zwemlessen die normaliter – onder voorbehoud van verdere coronaperikelen – eind september, begin oktober opnieuw opstarten.

Alle info op www.zwembaddekouter.be. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier