Zwemt jouw eendje woensdag als eerste over de eindstreep?

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De nieuwe Cityriver in de Victorialaan in de nieuwe wijk Oosteroever in Oostende, vormt op woensdag 8 september het decor voor een heuse eendjesrace. Kinderen uit de wijk die jonger zijn dan 13 jaar kunnen het tegen elkaar opnemen.

Je kent ze wel: de plastic eendjes zoals we die vroeger op de kermis maar al te graag gingen vangen om vervolgens een geschenkje te kiezen van de eerste, tweede of derde rij. Diezelfde eendjes nemen het op woensdag 8 september tegen elkaar op. De eendjesrace wordt georganiseerd door de Stad Oostende.

Vuurtorenwijk

Kinderen die op de Vuurtorenwijk wonen en jonger zijn dan 13 jaar kunnen aan de race deelnemen. De deelnemers krijgen ter plaatse hun genummerd race-eendje, dat ze daarna ook mogen houden. De badeendjes strijden er tegen elkaar in de Cityriver. Het eendje die als eerste over de finish stroomt, wint.

De race vindt plaats aan de Cityriver op de hoek van de Fortstraat en de Victorialaan. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen zich ter plaatse inschrijven vanaf 17 uur. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zullen er meerdere races georganiseerd worden. De eerste race start om 17.30 uur.


Met de Cityriver wordt er aan een alternatieve vorm van hemelwaterbeheer gedaan. Ze is een belangrijk pronkstuk in de heraanleg van de Oosteroever. De centrale goot zwelt aan bij regen en keert naar zijn oorspronkelijke stroombreedte terug na de regenbui.

Zo ontstaat er veel meer bergingscapaciteit en kunnen intense regenbuien opgevangen worden – net iets wat bij klassieke riolen onder de grond steeds meer problemen geeft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier