https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zwemmen in Izegem kan weer, maar wel op reservatie

Een (over)vol buitenzwembad in Izegem zullen we deze zomer niet zien. © Frank Meurisse
Philippe Verhaest

Het zwembadcomplex De Krekel in Izegem kan op woensdag 1 juli weer van start gaan, maar ook daar gelden coronaregels. Zo moet je zowel voor het buiten- als binnenbad reserveren en wordt de zwemduur in tijd beperkt.

Wie tijdens de zomermaanden van een verfrissende duik wil genieten in het binnenzwembad of bij tropische temperaturen wil plonzen in het olympische buitenbad, moet vooraf reserveren. “Voor beide zwembaden tegelijk reserveren is niet mogelijk”, klinkt het. “Wie baantjes wil trekken, kan een tijdslot van anderhalf uur boeken, omkleedtijd inbegrepen. Recreatief zwemmen kan dan weer 2,5 uur lang, eveneens inclusief omkleedtijd.”

Ook het aantal zwemmers wordt beperkt. Binnen mogen er tegelijkertijd 36 sportieve zwemmers hun ding doen, buiten wordt dat aantal tot 49 opgetrokken. Bij de recreanten mogen er binnen 50 mensen op hetzelfde moment binnen, buiten zijn dat er 100.

Voor de twee zwembaden zijn er op weekdagen telkens vijf tijdsblokken, in het weekend worden dat er vier. Alle mogelijkheden vind je hier.

Looproutes

De sportdienst raadt ook aan om thuis al je zwemkledij aan te doen, zo verlies je minder tijd. En wie ouder dan 12 is, moet zijn identiteitskaart meebrengen. “Betaal ook met een bankkaart en volg de aangeduide looproutes in het complex.” Uiteraard wordt ook opgeroepen om zoveel mogelijk anderhalve meter afstand te houden en alle genomen maatregelen te respecteren.”

Tijdens warme vakantiedagen lokt het buitenzwembad van Izegem snel meer dan 1.500 mensen. Nu zal het er een pak rustiger zijn…

Alle informatie en reservatiemogelijkheden vind je via deze link.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.