Vanaf donderdag 14 juli kunnen zwemclubs onder strikte voorwaarden trainingen afwerken in de Damse Vaart, tussen de Gemeneweidestraat en de aanlegsteiger van de Lamme Goedzak. De zwemzone is 900 meter lang en de enige in- en uitstapplaats bevindt zich ter hoogte van de Gemeneweidestraat. Vanaf daar wordt gezwommen tot aan de aanlegsteiger van de Lamme Goedzak.

De twee zwemclubs die in de Langerei actief waren, de Langereizwemmers en de Brugse IJsberen, deden intussen een melding bij de Stad. Zij zullen van 14 juli tot 15 oktober instaan voor de exploitatie. Er zal worden getraind op dinsdag, donderdag en zaterdag, telkens van 18 tot 21 uur - vanaf september tot 20 uur.

Het proefproject wordt na de zomer geëvalueerd. De openwatertrainingen in de Damse Vaart zijn enkel toegankelijk voor leden van de exploiterende zwemclubs. Zwemmen buiten de aangeduide zwemzone, buiten de opgelegde uren alsook in Brugse en andere bevaarbare waterlopen blijft op politiebevel strikt verboden.

(FJA)

Vanaf donderdag 14 juli kunnen zwemclubs onder strikte voorwaarden trainingen afwerken in de Damse Vaart, tussen de Gemeneweidestraat en de aanlegsteiger van de Lamme Goedzak. De zwemzone is 900 meter lang en de enige in- en uitstapplaats bevindt zich ter hoogte van de Gemeneweidestraat. Vanaf daar wordt gezwommen tot aan de aanlegsteiger van de Lamme Goedzak.De twee zwemclubs die in de Langerei actief waren, de Langereizwemmers en de Brugse IJsberen, deden intussen een melding bij de Stad. Zij zullen van 14 juli tot 15 oktober instaan voor de exploitatie. Er zal worden getraind op dinsdag, donderdag en zaterdag, telkens van 18 tot 21 uur - vanaf september tot 20 uur.Het proefproject wordt na de zomer geëvalueerd. De openwatertrainingen in de Damse Vaart zijn enkel toegankelijk voor leden van de exploiterende zwemclubs. Zwemmen buiten de aangeduide zwemzone, buiten de opgelegde uren alsook in Brugse en andere bevaarbare waterlopen blijft op politiebevel strikt verboden.(FJA)