Zwembadbabbel: Familie Boscart uit Woesten beleeft plezier aan hybride zwembad

Febe en Leon komen graag eens plonzen bij hun
Redactie KW

Wietze Boscart (47) en Annelies Kuypers (39) wonen met hun zoon Vic (14), dochter Lisa (12) en hond Happy in Woesten. Deze zomer is de tweede zomer dat het gezin kan genieten van zijn zwembad. “Onze tuin is een echte trekpleister voor de kinderen.”

“Vorige zomer plaatste ik zelf ons hybride zwembad. Dat houdt in dat we nu eigenlijk een zwemvijver in de tuin hebben, maar dat ook alle elementen zijn voorzien om over te schakelen op een klassiek zwembadsysteem”, vertelt Wietze. Het grootste voordeel aan een zwemvijver is dat je er weinig onderhoud aan hebt, want de planten zuiveren het water voor jou. Het enige wat ik soms doe, is de bodem stofzuigen of bladeren uitscheppen na windvlagen.”

Annelies pikt in: “In onze zwemvijver zitten ook geen onderhoudsproducten, waardoor het water natuurlijker is. Zo is er ook geen chloor van toepassing en beschadig je je haar bijvoorbeeld niet.”

Het gezin Boscart zette al enige jaren een intex-zwembad op tijdens de zomermaanden, maar ze vinden hun zwemvijver toch echt een meerwaarde. “Op zondag tafelen Wietze en ik graag gezellig lang thuis. De kinderen willen dan sneller van tafel om een plonsje te wagen”, lacht Annelies. “Een ingebouwd zwembad verlaagt toch de drempel om eens in het water te springen, misschien omdat de vijver constant in het oog springt”, aldus Wietze.

Annelies vult aan: “Zelfs bij minder weer wordt het zwembad veel gebruikt, ondanks dat het water niet verwarmd is. Onze Vic sprong dit jaar al op een mooie dag midden februari het sop in. Het was toen zo’n 14 graden, maar met zijn wetsuit aan verliep alles toch prima. Onze zwemvijver is het hele jaar beschikbaar, waardoor het dus ook vroeger in het jaar in gebruik geraakt.”

Installeren van a tot z

“Het is dus zeker voor ons persoonlijk een pluspunt in onze tuin”, bevestigt Wietze, “maar ook beroepshalve hebben we beslist om de vijver te plaatsen. Ik werk al jaren als zelfstandig dakwerker. Af en toe kreeg ik de vraag van tuinaanleggers om mee te helpen met het plaatsen van zwembaden. De folie die gebruikt wordt bij zwembaden, in vaktermen ook wel liners genoemd, bestaat namelijk uit hetzelfde materiaal als de folie bij dakwerken. Het was voor mijn onderneming dan ook een interessante stap om mezelf wat bij te scholen, voornamelijk rond zwembadtechnieken. Zo kan ik nu van a tot z een zwembad installeren bij mijn klanten.”

En de vraag naar zwembaden is groot, zo blijkt, want Wietze heeft alweer enkele projecten op de planning staan na een welverdiende vakantie. “Tijdens een cursus gaven ze inderdaad mee dat de omzet in de zwembadindustrie duidelijk gestegen is tijdens corona. Veel mensen investeren nu in hun huis/tuin in plaats van te reizen.”

“Ook het feit dat we al een paar mooie, warme zomers achter de rug hebben, trekt mensen gemakkelijker over de streep”, weet Annelies. Het is vaak al vanaf april mooi weer, waardoor je langer plezier hebt van je zwembad. Al valt dat mooie weer de laatste weken wel wat tegen.”

“Door het zwembad is onze tuin ook een echte trekpleister voor kinderen. Vic en Lisa nodigen graag een vriend of vriendin uit om samen in het water te plonzen. Of zoals vandaag komen ons metekind Febe (12) en ons petekind Leon (9) eens langs. Het duurde niet lang voor de jongens in het water zaten.”

Komen eten

“We hebben deze zomer ook geen grote reis gepland, waardoor het zwembad zijn nut kan tonen. We trekken er wel op uit in eigen land. Zo verkenden we al Hasselt en de streek rond Bocholt tijdens onze midweek in Limburg”, vertelt Wietze. “Ook andere daguitstappen staan nog op de planning; we luisteren daarbij vooral naar wat de kinderen graag willen doen.”

“We gaan ook heel vaak wandelen met onze hond Happy. Hij is nu vier jaar oud en is graag in beweging. Tijdens de lockdowns waren we heel vaak onderweg met ons huisdier en dat proberen we nu nog altijd te onderhouden. We hebben ons toen ook wat meer verdiept in het koken. Zo zijn we op zoek gegaan naar nieuwe ingrediënten en gezondere gerechten. We speelden zelfs Komen eten na, waarbij we elkaar punten gaven voor elke maaltijd”, glimlacht Annelies. “We plaatsten bovendien niet enkel ons zwembad, maar werkten ook binnenshuis onze thuis verder af. Al zal er hier wel altijd nog werk te doen zijn.”

(LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.