https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zwembadbabbel: “De klimaatverandering heeft hier zeker meegespeeld”

Karolien, Kristof en Ward zijn in hun nopjes met het nieuwe zwembad. Farah, Seppe en Tijl waren aan het werk of op kamp. © Jan Goossens
Redactie KW

Karolien Van den Perre en Kristof Boonen besloten vorig jaar een zwembad aan te leggen in hun tuin, plannen die dit jaar gerealiseerd werden. Het feit dat hun kinderen waterratten zijn en dat reizen misschien moeilijker en minder noodzakelijk wordt, heeft meegespeeld bij deze beslissing.

Karolien (46), Kristof (47) en hun kinderen Farah (21), Ward (19), Seppe (12) en Tijl (10) kunnen sinds enkele weken genieten van een eigen zwembad in de tuin. “Ikzelf ben zelfstandig payroll consultant en Karolien werkt als jurist bij Easypay Group in Meulebeke, dus we hebben allebei een drukke job. Dan is relaxen en wat verfrissing in het zwembad heel welkom”, vertelt Kristof.

B&B

“Het idee om een eigen zwembad aan te leggen is eigenlijk ontstaan toen we vorig jaar in augustus te gast waren in een B&B van vrienden in Zuid-Frankrijk. Daar zagen we dat onze kinderen niet weg te slaan waren uit het zwembad en dat ze eigenlijk niet veel meer nodig hebben om zich te amuseren. Voeg daarbij de reisproblemen rond corona en het besef dat je, door de klimaatopwarming, niet meer naar het zuiden moet om mooi weer te hebben en het idee was geboren.”

“De voorbije jaren gingen we telkens op reis naar Spanje, Frankrijk of Turkije waar we op hotel gingen of een appartement huurden, maar een snelle berekening deed ons beseffen dat, wanneer we een paar jaar niet reizen of wat beperkter, de investering van een zwembad zeker rendabel is. Bovendien kan je dan elke dag dat het mooi weer is van je zwembad genieten.”

“Voor de aanleg van het zwembad hebben we bewust gekozen voor lokale aannemers”

“We zijn dan begonnen met eerst wat opzoekingswerk te doen via internet om te zien of het droombeeld dat we hadden wel praktisch en budgettair haalbaar was”, gaat Karolien verder. “Aanvankelijk twijfelden we of we een zwembad of een zwemvijver zouden aanleggen, maar de kinderen zagen dat laatste niet zitten, dus werd het een zwembad. Geleidelijk aan kreeg het idee dan vaste vorm en zijn we offertes beginnen vragen. We wilden wel bewust proberen zoveel mogelijk met lokale aannemers te werken en dat is wonderwel gelukt.”

“Steven Dewitte, die ook onze tuin al onderhield, heeft het hele project gecoördineerd, Jean-Yves Boodts van Boodts Zwembadtechnieken heeft het zwembadgedeelte gedaan en ook het metselwerk en alles wat schrijnwerk aangaat is door Pittemse aannemers gedaan. We zijn heel tevreden met het resultaat en hopen nu uiteraard dat de rest van de zomer nog mooi wordt, zodat we nog veel van ons zwembad kunnen genieten.”

Actieve familie

“Uiteraard is het zwembad niet de enige ontspanning die we hebben”, vervolgt Kristof. “We vinden het zowel voor onszelf als de kinderen belangrijk om actief bezig te zijn. Ikzelf ben een fervent wielerfanaat en rij zeker vier tot vijf dagen per week met de fiets. Tijdens de week zijn het ritjes van 60 tot 90 km, maar in het weekend kan dat oplopen tot 180 km. Ik ben lid van WTC Gerowi en rij ook met vrienden onder de naam de Pietnello’s. Binnenkort ga ik met enkele vrienden op fietsvakantie naar de Mont Ventoux.”

“Onze jongste zoon Tijl voetbalt al sinds de tweede kleuterklas en Seppe turnde tot voor de corona-uitbraak bij Turnkring Atlas in Tielt. Ze zijn ook allebei lid van de Chiro, waarmee ze nu op kamp zijn. Farah, die regentaat mode en voeding studeert in Antwerpen, probeert momenteel een centje bij te verdienen via een vakantiejob in de horeca. Zij is duidelijk de meest creatieve van het gezin.”

Zwemclub

“Ik ben tien jaar lid geweest van de zwemclub in Izegem, maar ben daar enkele jaren geleden mee gestopt”, vertelt Ward. “De trainingen waren altijd hetzelfde en ik vond het niet meer leuk. Ik ben echter al vele jaren gepassioneerd door auto’s en heb voor mijn 16de verjaardag een oude Volkswagen Kever gekregen. Die ben ik nu volledig aan het restaureren in een zo origineel mogelijke staat. Ik studeer autotechnologie aan Vives Hogeschool in Kortrijk, dus mijn studies komen hierbij goed van pas.”

“Ik ga regelmatig wandelen met onze hond Wolf, maar ben ook wel graag rustig thuis bezig”, aldus Karolien. “Ik heb veel interesses en wil af en toe iets nieuws leren. Zo ben ik geïnteresseerd in astronomie en daarom heb ik drie jaar lang een cursus gevolgd in de Volkssterrenwacht in Brugge. Veel mensen zijn bang van onweer, maar ik kijk er graag naar. Ik vind het fascinerend om alles te proberen begrijpen. Een dikke week geleden zijn we bijvoorbeeld met vrienden naar de Ardennen geweest waar we ‘s avonds naar de vallende sterren zijn gaan speuren.” (JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.