Zwembad Ter Leie gaat weer open, maar reserveren is verplicht

© iStock
Redactie KW

Het zwembad Ter Leie op het stadsdomein Oosthove in Wervik gaat op vrijdag 16 oktober om 17 uur opnieuw open. Het is sedert maart gesloten.

De eerste sluiting kwam door het coronavirus en nadien wegens herstellingswerken aan de elektriciteit, die na een inspectie werd afgekeurd en de kosten hoog opliepen. Er was ook een lek aan het groot bad. Het is nodig om vooraf te reserveren via de website van de stad: www.wervik.be/heropeningzwembad.

Door het coronavirus zijn er aangepaste veiligheidsmaatregelen. Het groot bad kan enkel worden gebruikt voor baantjeszwemmen. Op woensdagnamiddag en zondagvoormiddag kunnen er ook vier familiebubbels komen stoeien in het klein bad. Een gezinsbubbel bestaat uit één of beide ouders met kinderen jonger dan 8 jaar.

Tijdsblokken

Het zwemmen gebeurt in tijdsblokken van één uur: van het aanmelden, omkleden, zwemmen, aankleden tot het zwembad verlaten. Het is van groot belang om stipt op tijd te komen. Er worden maximum 30 baantjeszwemmers per tijdsblok toegelaten. Een overzicht van de tijdsblokken vind je op de website van de stad.

Na het zwemmen kan er niet gedoucht worden. Haardrogers en handdrogers zijn niet in gebruik. In de cafetaria is er geen bediening meer voorzien. Tijdens het publiek zwemmen is de cafetaria nog open. Er staan automaten. In de inkomhal of cafetaria is het dragen van een mondmasker verplicht. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier