Zwembad sluit definitief de deuren

© (Foto AVH)
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Het zwembad van Beernem, dat al preventief gesloten was, sluit definitief haar deuren. Het gemeentebestuur besliste samen met zwembadbeheerder FARYS dat het niet langer verantwoord is om het zwembad, dat dateert van 1972, open te houden. “De huidige problemen zijn te omvangrijk waardoor de veiligheid niet meer gewaarborgd kan worden.”, aldus Jos Sypré, burgemeester van Beernem.

De laatste jaren was het zwembad al meerdere keren gesloten omwille van technische problemen. “Tijdens de huidige sluitingsperiode werden stabiliteitsstudies uitgevoerd en hebben we de technische installaties onderzocht. Daaruit hebben we moeten vaststellen dat de toestand van het zwembad zienderogen is achteruitgegaan ondanks het jarenlange intensief onderhoud.”, zegt Kate Kloeck van FARYS.

“We hadden uiteraard gehoopt om het Bloemendalezwembad te kunnen openhouden tot de komst van het nieuwe zwembad in sportpark Drogenbrood. Maar het zwembad is zo sterk verouderd dat het niet langer verantwoord is om er nog zoveel in te investeren.”, aldus Patricia Waerniers, schepen van sport. “Momenteel is de aanbesteding voor de bouw van het nieuwe zwembad lopende.”

Het zwembad van Beernem heeft een ziel. Vele generaties hebben mooie herinneringen aan het zwembad en zullen er met een nostalgisch gevoel op terugkijken. Van de eerste zwemles tot discozwemmen of spectaculaire zwemrecords.

De Sportdienst werkt momenteel een plan uit om proactief tegemoet te komen aan de individuele zwemmers, de scholen en de verenigingen. Eens dit plan klaar is, contacteert de Sportdienst alle betrokkenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier