Zwembad Ieper heropent woensdag vanaf 13.30 uur

Het stedelijk zwembad van Ieper. (Foto TOGH)
Het stedelijk zwembad van Ieper. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Het Overlegcomité besliste afgelopen vrijdag dat zwembaden mogen openen, behalve de subtropische zwembaden. Het zwembad in Stad Ieper zet woensdag om 13.30 uur opnieuw de deuren open. Reserveren is wel noodzakelijk als je zeker wil zijn van je plaats.

“Een bezoek aan ons stedelijk zwembad zal net zoals voor deze tweede sluiting met extra veiligheidsmaatregelen verlopen: met een reservatiesysteem, aangepaste signalisatie, minder zwemmers en tijdsblokken”, zegt schepen van Sport Patrick Benoot (Open Ieper). “We zijn voorbereid en kunnen vlot heropenen.”

Er wordt gewerkt met tijdsblokken op weekdagen en in het weekend met telkens een maximumcapaciteit van 100 zwemmers per blok, gespreid over de drie baden. Het competitiebad is verdeeld in vijf zones van twee baden: drie zones voor schoolslag en twee zones voor crawl. Het instructiebad is geopend zonder speelmateriaal.

Zwembadbezoekers moeten vooraf reserveren. Dat kan telefonisch op het nummer 057 239 400 of online via de website https://sport.ieper.be. Reserveren kan telkens per week op vrijdagavond vanaf 18 uur voor de daaropvolgende week (maandag tot zondag). Bezoekers wordt gevraagd om bij voorkeur elektronisch en contactloos te betalen.

Richtlijnen

Er zijn strenge richtlijnen voor de zwemmers. Een kwartier na het affluiten van de redders moet het gebouw verlaten worden. De kleedhokjes moeten vrij zijn zodat het schoonmaakpersoneel alles kan ontsmetten voor de volgende bezoekers. Je bent verplicht om een mondmasker te dragen tot in de kleedkamer. In de natte zone mag je mondmasker af.

“Tijdens het bezoek geldt een algemeen basisprincipe van 1,50 meter fysieke afstand. Om dit mogelijk te maken wordt bezoekers gevraagd om een bepaalde route te volgen bij aankomst en vertrek. Verder zijn ook de douches, enkele lockers en de haardrogers buiten gebruik. Zwemmateriaal kan je niet in het zwembad ontlenen en neem je dus mee van thuis. In het belang van de gezondheid van de zwemmers, het zwembadpersoneel en bezoekers vragen wij de richtlijnen goed te volgen”, besluit schepen Patrick Benoot. (TOGH)

Meer info over het zwembad vind je via www.ieper.be/zwembadieper

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier