Zwembad De Amfoor gedeeltelijk heropenen is geen optie

Sportfunctionaris Stefaan Degryse hoopt De Amfoor snel te mogen heropenen. (foto JS) © foto JS
Redactie KW

Het coronavirus heeft ook een grote impact op de werking van zwembad De Amfoor. Het Moorsleedse zwembad is nu al wekenlang gesloten. “Het grootste probleem is dat de anderhalve meter-regel hier nergens gewaarborgd kan worden”, aldus sportfunctionaris Stefaan Degryse.

Net zoals alle andere zwembaden in ons land, is ook zwembad De Amfoor al wekenlang gesloten. Ondanks het feit dat ze hun normale taken nu niet kunnen voltooien, lukte het de redders de voorbije weken om verschillende taakjes uit te voeren. “Het personeel werd ingezet voor schilderwerken, het ophalen van zwerfvuil en het grondig onderhoud van tal van plaatsen die in normale omstandigheden minder aan bod komen”, aldus sportfunctionaris Stefaan Degryse.

Hoe groot de financiële impact van het coronavirus op de werking van het Moorsleedse zwembad is, is voorlopig niet duidelijk. “We wachten liever tot we de kwartaalcijfers van de maanden april, mei en juni onder ogen krijgen vooraleer we hieromtrent een uitspraak doen. Zolang we gesloten zijn, komen natuurlijk een pak inkomsten niet binnen. Anderzijds draait de waterbehandelingsinstallatie momenteel maar minimaal.” De waterkwaliteit in De Amfoor wordt dezer dagen op peil gehouden op de minimumtemperatuur van ongeveer 20 graden. “In deze periode is het waterverbruik amper vijf procent van wat we gewoonlijk verbruiken. Ook het gasverbruik is veel lager dan anders.”

Financiële kater

De gemeente hoopt zo snel mogelijk de deuren van De Amfoor terug te mogen openen. “Het grote probleem is dat in het zwembad de anderhalve meter-regel nergens gewaarborgd kan worden. Onze breedste gangen zijn amper anderhalve meter breed. Eenrichtingsverkeer invoeren is ook onmogelijk, daar we werken met een geschoeid en ongeschoeid gedeelte.”

Gedeeltelijk heropenen met een beperkt aantal zwemmers lijkt in Moorslede geen oplossing. “Dat zou wellicht leiden tot een financiële kater. Op dat moment moet onze installatie op volle kracht draaien terwijl er slechts beperkte inkomsten binnenkomen.” Een week voor de heropening van het zwembad moet de installatie ook terug op volle kracht draaien om de temperatuur van het water op het gewenste niveau te krijgen. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier