Zwembad Beernem blijft zeker nog dicht tot zondag

Het is niet de eerste keer dat het Beernemse zwembad zijn deuren moet sluiten door een technisch defect. © AVH
Arno Van Haverbeke

De gemeente Beernem liet maandagochtend weten dat het zwembad tot en met woensdag zijn deuren sluit. Ondertussen liet de gemeente weten dat het zwembad zeker tot zondag dichtblijft.

Volgens schepen van sport Patricia Waerniers zijn de toegelaten waardes voor legionella overschreden: “Door een technisch mankement was de courante anti-legionella-behandeling blijkbaar niet afdoende, waardoor de toegelaten waarde is overschreden.”

Volgens de sportschepen is het een klein probleem in een van de machines. De werken om de technische defecten op te lossen zijn achter de rug, maar het is nu wachten op de beoordeling van de genomen stalen van na de werken. De gemeente vroeg een versnelde procedure aan, maar door de feestdag van vrijdag zijn die resultaten ten vroegste zondag beschikbaar, dus dan zal het zwembad al dan niet heropenen. “In oude leidingen kan legionella gemakkelijk gedijen, dus we bekijken nu of we een extra chloorbestand door de leidingen kunnen laten lopen om gelijkaardige problemen in de toekomst te vermijden.”

Het is niet de eerste keer dat het Beernemse zwembad zijn deuren moet sluiten door een technisch defect. Eerder dit jaar was er al een probleem met de douches en een van de hoogspanningskabines. Die zijn nu van de baan, maar nu dringt een andere storing zich op. Beernem wacht geduldig op de bouw van een nieuw zwembad. De plannen daarvoor zijn in de maak maar op de voorbije gemeenteraden stemde de oppositie telkens tegen. N-VA wilde eerst een grondig financieel plan zien, vooraleer ze het dossier goedkeuren. Op de gemeenteraad van december, of die van januari, zal het definitieve zwembadplan ter sprake komen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.