"Na jarenlang intensief onderhoud van het verouderde zwembad hebben we, samen met zwembadbeheerder Farys, beslist om preventief het zwembad verder te sluiten voor het publiek. Tijdens deze sluiting zullen een aantal installaties verder worden onderzocht, waaronder de ingebouwde hoogspanningscabine", zo laat de gemeente weten in een persbericht.

De hoogspanningscabine waarvan sprake levert stroom aan de omliggende straten en aan enkele gemeentelijke gebouwen zoals zwembad, O.C. De Kleine Beer en bib. Om te vermijden dat de onmiddellijke omgeving van de site plots zonder stroom zou komen te vallen, moet er preventief een nieuwe hoogspanningscabine gebouwd worden op een andere plaats. Daarvoor is de gemeente in overleg met Fluvius en Farys.

"Eens de nieuwe hoogspanningscabine er staat en andere technische problemen kunnen weggewerkt worden, hopen we dat het zwembad opnieuw kan worden opengesteld", meldt de gemeente nog. "Mensen met een jaarabonnement kunnen in elk geval gratis terecht in het zwembad van Zedelgem en Oostkamp. De lopende abonnementen worden verlengd met de duur van de sluitingsperiode."

"Na jarenlang intensief onderhoud van het verouderde zwembad hebben we, samen met zwembadbeheerder Farys, beslist om preventief het zwembad verder te sluiten voor het publiek. Tijdens deze sluiting zullen een aantal installaties verder worden onderzocht, waaronder de ingebouwde hoogspanningscabine", zo laat de gemeente weten in een persbericht.De hoogspanningscabine waarvan sprake levert stroom aan de omliggende straten en aan enkele gemeentelijke gebouwen zoals zwembad, O.C. De Kleine Beer en bib. Om te vermijden dat de onmiddellijke omgeving van de site plots zonder stroom zou komen te vallen, moet er preventief een nieuwe hoogspanningscabine gebouwd worden op een andere plaats. Daarvoor is de gemeente in overleg met Fluvius en Farys. "Eens de nieuwe hoogspanningscabine er staat en andere technische problemen kunnen weggewerkt worden, hopen we dat het zwembad opnieuw kan worden opengesteld", meldt de gemeente nog. "Mensen met een jaarabonnement kunnen in elk geval gratis terecht in het zwembad van Zedelgem en Oostkamp. De lopende abonnementen worden verlengd met de duur van de sluitingsperiode."