Zware werkstraf voor klant die taxichauffeur toetakelde na onbetaalde rit

© belga
Redactie KW

Een 31-jarige Antwerpenaar is veroordeeld tot 100 uur werkstraf en 800 euro boete voor afzetterij en ernstige slagen en verwondingen ten aanzien van een taxichauffeur van Taxi Westkust. De taxichauffeur had hem midden in de nacht van De Panne naar camping Dunepark in Nieuwpoort overgebracht, maar Jules V. kon de rekening van 44,5 euro niet betalen en sloeg op de vlucht.

De feiten speelden zich af op 2 juli. De taxichauffeur had zelfs voorgesteld om een ommetje te maken om ergens geld op te halen, maar Jules V. zette het dus op een lopen waarop de taxichauffeur hem achtervolgde. Ter hoogte van het zwembad op de camping kreeg de taxichauffeur echter zware klappen en stampen te verduren. De dader stelde op het proces dat de taxichauffeur hem aanviel, waarop hij zich dan maar verdedigde. Hij ontkende echter niet dat hij de slagen en schoppen had uitgedeeld.

Volgens het openbaar ministerie telt het strafregister van Jules V. dertig veroordelingen, waaronder voor slagen en verwondingen, maar ook voor weerspannigheid en verkeersinbreuken onder invloed van alcohol. Het openbaar ministerie eiste daarom 8 maanden cel en 1.200 euro boete. De beklaagde gaf toe dat alcoholgebruik de rode draad is doorheen zijn strafregister, maar dat hij dat probleem inmiddels onder controle heeft door gebruik van antabuse. Jules V. vroeg een werkstraf en de rechtbank ging daar uiteindelijk op in bij het vonnis, vrijdagmorgen. In het geval hij de werkstraf van 100 uur niet uitvoert, moet de man alsnog 8 maanden achter de tralies. De taxichauffeur heeft recht op 193 euro schadevergoeding en een rechtsplegingsvergoeding van 180 euro. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier