Zware uitslaande brand nadat het in woning twee uur eerder al gebrand had

© (Foto BF)
Redactie KW

Zondagochtend werd de brandweer voor het eerst opgeroepen naar een woning in het Biezenhof in Roeselare. Twee uur later woedde er een hevigere brand in dezelfde woning. Het parket bevestigt dat de brand aangestoken is. Een vrouw werd ondertussen opgepakt.

Bij een eerste incident was brand ontstaan aan de deur en de trappenhal van een van de woningen. Een van de bewoners kon het brandje snel blussen. De brandweer moest nauwelijks ingrijpen.

Twee uur later woedde echter een veel hevigere brand in diezelfde woning. “Bij aankomst ging het om een uitslaande brand”, aldus Peter Van Gierdegom, brandweerofficier bij de Roeselaarse brandweer. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de schade aan de woning immens is. Ook de bovenliggende woning liep grote schade op. Beide woongedeeltes zijn onbewoonbaar.

De politie moest zaterdagavond ook al tussenkomen in het Biezenhof voor een incident rond de desbetreffende woning. Door de hevige rookontwikkeling werden verschillende bewoners van het Biezenhof bevangen door de rook. “Vijf mensen zijn overgebracht naar het ziekenhuis”, aldus Van Gierdegom. Onder andere een oudere man werd uit zijn woning gehaald en overgebracht met de ziekenwagen.

Het parket bevestigde maandagmiddag dat het om brandstichting gaat. Er werd een 36-jarige vrouw uit Roeselare opgepakt op verdenking van brandstichting. Zij wordt dinsdagnamiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De dame blijft aangehouden, maar ontkent de feiten.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier