De brand is ontstaan door roofingwerken op het dak van een woning op het Hendrik Conscienceplein. "Op dat moment waren drie arbeiders aanwezig op het dak. Ze konden zich op tijd uit de voeten maken", zegt commissaris Katrien Jonckheere van de politie van Oostende. Het vuur breidde zich razendsnel uit en zorgde meteen voor een gitzwarte rookwolk. Er waren tevens ontploffingen van de gasflessen, gebruikt bij de roofingswerken, te horen.

Enkel op de benedenverdieping waren bewoners aanwezig. De twee andere verdiepingen stonden leeg. "De bewoners van de benedenverdieping werden geëvacueerd en een tijdje opgevangen in een café in de buurt. Er wordt een onderkomen gezocht voor hen voor de nacht gezien het appartement beschadigd is door de rook", aldus de commissaris.

De brandweer was massaal ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Momenteel is de brandweer aan het nablussen. Het plein en de straten er rond werden ongeveer een uur lang afgesloten.

(BB)

De brand is ontstaan door roofingwerken op het dak van een woning op het Hendrik Conscienceplein. "Op dat moment waren drie arbeiders aanwezig op het dak. Ze konden zich op tijd uit de voeten maken", zegt commissaris Katrien Jonckheere van de politie van Oostende. Het vuur breidde zich razendsnel uit en zorgde meteen voor een gitzwarte rookwolk. Er waren tevens ontploffingen van de gasflessen, gebruikt bij de roofingswerken, te horen. Enkel op de benedenverdieping waren bewoners aanwezig. De twee andere verdiepingen stonden leeg. "De bewoners van de benedenverdieping werden geëvacueerd en een tijdje opgevangen in een café in de buurt. Er wordt een onderkomen gezocht voor hen voor de nacht gezien het appartement beschadigd is door de rook", aldus de commissaris. De brandweer was massaal ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Momenteel is de brandweer aan het nablussen. Het plein en de straten er rond werden ongeveer een uur lang afgesloten. (BB)