Zwakbegaafde pedofiel riskeert 40 maanden cel voor aanranding van stiefdochter (13) in Zwevezele

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 46-jarige man uit Zwevezele riskeert in de Brugse rechtbank 40 maanden effectieve celstraf voor aanranding van zijn dertienjarige stiefdochter.

Op 22 oktober vorig jaar alarmeerde de moeder van het slachtoffer de politie. Volgens haar had haar partner G.T. (46) het dertienjarige meisje die avond op de mond gekust. Bovendien zou hij het meisje twee dagen eerder ook al aan de borsten hebben betast en in de nek hebben gekust in het houthok.

G.T. wuifde de beschuldigingen weg en beweerde dat hij enkel innig met haar geknuffeld had en haar kusjes had gegeven op de wang. “Later wijzigde hij die verklaring en ontkende hij dat er gekust werd”, verduidelijkte de procureur. “Hij beweerde dat zijn stiefdochter hem gevraagd had om haar te helpen met het uittrekken van haar trui.”

Eerdere feiten

Maar het sms-verkeer tussen G.T. en zijn stiefdochter wees uit dat ze al vaker hadden afgesproken in het houthok. Bovendien was G.T. niet aan zijn proefstuk toe. In 2007 kreeg hij vijf jaar cel, waarvan drie effectief, voor de verkrachting van de minderjarige dochter van zijn toenmalige partner. En in 2019 kreeg hij 70 uur werkstraf voor aanranding van de twee jaar oudere zus van het slachtoffer in het huidige dossier. Met een IQ van 80 is G.T. zwakbegaafd. “Bovendien kampt hij met een verhoogd libido”, stelde de procureur.

De verdediging drong aan op de vrijspraak en stelde dat het puberende meisje de feiten verzon om meer bij haar papa te mogen zijn. “Na de veroordeling in 2019 hadden de puberende zussen door dat als ze iets zouden verklaren, dit gevolgen zou hebben voor mijn cliënt”, pleitte de advocaat van G.T. De uitspraak volgt op 10 mei. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.