Zwaar waterlek zet kelders Café Centraal onder water

Redactie KW

Even opschudding in het centrum van Oostrozebeke op zaterdagmorgen toen de uitbaters van Café Centraal bij hun aankomst aan de herberg zagen dat de diepe grote bouwput volledig volgelopen was met leidingwater.

Er zijn namelijk al een volle maand nutsvoorzieningswerken bezig in het centrum van de gemeente met o.a. een grote diepe bouwput pal voor de ingang van café Centraal. De uitbater van het café deed even zijn verhaal. “Toen ik hier om 7 uur aankwam merkte ik meteen dat de bouwput pal voor de ingang volgelopen was met water ten gevolge van een serieus waterlek. Ik repte me naar binnen maar de stroom was al uitgevallen. Toen ik de kelderdeur opendeed, merkte ik meteen de enorme ravage. Via enkele kokers van de kelder was het water van het lek de kelder binnengedrongen en stond er meer dan twee meter water in de kelder waar niet alleen de voorraad maar ook alle frigo’s, diepvriezers, tapinstallatie en waterverzachters stonden. Ik kan er niet meteen een bedrag opplakken maar de schade is aanzienlijk, wellicht rond de 50.000 euro. Daarbij komt nog dat de uitbating van het café voor enige tijd zal stilliggen want ik kan de dranken niet koelen.”

Ook burgemeester Luc Derudder was vlug ter plaatse om de getroffen uitbater een hart onder de riem te steken. De uitbater was vol lof over het kordate optreden van de Ingelmunsterse brandweer. Het grondwerkersbedrijf Cannie kreeg opdracht de volgelopen put leeg te pompen. Intussen was ook de Watergroep ter plaatse, die meteen de watertoevoer kon afsluiten en na het leegpompen op zoek kon gaan naar het waterlek.

(CLY-foto Julien Cluyse)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier