Het was een medewerker van het OCMW in Waregem die de lugubere ontdekking deed in de Albert Servaeslaan. "Wij kregen een melding binnen dat een stadsmedewerker 'iets had gezien dat leek op een hond' in het appartement van een overleden cliënt", vertelt Veerle Debaillie (50), de verantwoordelijke van dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem. "We stuurden er meteen iemand op af en ontdekten tussen de rommel kleine Speedy, een maltezer van ongeveer tien jaar oud."

Vol uitwerpselen en ongedierte

"Nu heb ik al heel veel gezien in mijn 30 jaar bij het asiel, maar Speedy is wel een zeer ernstig geval", aldus Veerle. "De hopen aangekoekte vacht zijn niet alleen heel erg vies, vol met uitwerpselen en ongedierte, ze doen het diertje ook enorm veel pijn." Gelukkig konden de medewerksters van Trimsalon Donna uit Zwevegem de ongelukkige viervoeter van zijn hopen overtollige vacht bevrijden. Ze doen dat volledig vrijwillig en haalden maar liefst 480 gram droge vacht van het dier af!

Tijdens het scheren gedroeg Speedy zich voorbeeldig. © AN

Eens kaalgeschoren bleek dat Speedy nog met verschillende andere gezondheidsproblemen kampt. "Hij is sowieso wat te mager", aldus Veerle. "Zijn baasje was al meer dan een week overleden toen hij bij ons terecht kwam. Een conciërge van het gebouw wist onze medewerker te vertellen dat de vriendin van de overledene het dier af en toe iets te eten kwam geven, maar daar hebben we dus onze twijfels over."

Gouden mandje

Daarnaast heeft Speedy ook nog ingegroeide nagels, een geïrriteerde huid, rauw vlees in zijn oortjes en een gewond oogje. "Pas morgen (woensdag) gaan we met hem naar de dierenarts. Zo lang die vacht er niet af was had dat geen zin", aldus Veerle. "Als blijkt dat hij geen andere ernstige gezondheidsproblemen heeft hoop ik ondanks zijn leeftijd toch nog een gouden mandje voor hem te vinden. Maltezers kunnen vrij oud worden en het is goed mogelijk dat het beestje nog nooit gras onder zijn pootjes gevoeld heeft. Hij verdient een mooie oude dag", besluit ze.

Wie interesse heeft om Speedy een prachtig pensioen te bezorgen kan daarvoor informeren bij dierenasiel De Leiestreek via mail: info@dierenasiel-leiestreek.be of telefonisch: 056 75 59 19.

Eens verlost van een halve kilo vacht voelde Speedy zich al een stuk beter. © AN

(Annelies Nollet)

Het was een medewerker van het OCMW in Waregem die de lugubere ontdekking deed in de Albert Servaeslaan. "Wij kregen een melding binnen dat een stadsmedewerker 'iets had gezien dat leek op een hond' in het appartement van een overleden cliënt", vertelt Veerle Debaillie (50), de verantwoordelijke van dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem. "We stuurden er meteen iemand op af en ontdekten tussen de rommel kleine Speedy, een maltezer van ongeveer tien jaar oud.""Nu heb ik al heel veel gezien in mijn 30 jaar bij het asiel, maar Speedy is wel een zeer ernstig geval", aldus Veerle. "De hopen aangekoekte vacht zijn niet alleen heel erg vies, vol met uitwerpselen en ongedierte, ze doen het diertje ook enorm veel pijn." Gelukkig konden de medewerksters van Trimsalon Donna uit Zwevegem de ongelukkige viervoeter van zijn hopen overtollige vacht bevrijden. Ze doen dat volledig vrijwillig en haalden maar liefst 480 gram droge vacht van het dier af!Eens kaalgeschoren bleek dat Speedy nog met verschillende andere gezondheidsproblemen kampt. "Hij is sowieso wat te mager", aldus Veerle. "Zijn baasje was al meer dan een week overleden toen hij bij ons terecht kwam. Een conciërge van het gebouw wist onze medewerker te vertellen dat de vriendin van de overledene het dier af en toe iets te eten kwam geven, maar daar hebben we dus onze twijfels over."Daarnaast heeft Speedy ook nog ingegroeide nagels, een geïrriteerde huid, rauw vlees in zijn oortjes en een gewond oogje. "Pas morgen (woensdag) gaan we met hem naar de dierenarts. Zo lang die vacht er niet af was had dat geen zin", aldus Veerle. "Als blijkt dat hij geen andere ernstige gezondheidsproblemen heeft hoop ik ondanks zijn leeftijd toch nog een gouden mandje voor hem te vinden. Maltezers kunnen vrij oud worden en het is goed mogelijk dat het beestje nog nooit gras onder zijn pootjes gevoeld heeft. Hij verdient een mooie oude dag", besluit ze.Wie interesse heeft om Speedy een prachtig pensioen te bezorgen kan daarvoor informeren bij dierenasiel De Leiestreek via mail: info@dierenasiel-leiestreek.be of telefonisch: 056 75 59 19.(Annelies Nollet)