Zwaar verslavende drugs crystal meth voor het eerst in Ieper: gebruiker veroordeeld tot celstraf

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een 22-jarige man uit Ieper werd door de rechter veroordeeld voor drugsfeiten. De twintiger gebruikte het zwaar verslavende crystal meth.

Volgens de openbare aanklager maakte de man van het appartement van zijn moeder een drugshol, terwijl de vrouw in het ziekenhuis lag. De twintiger moest zich voor de rechter verantwoorden voor verschillende inbreuken op de drugswetgeving. Hij liep tegen de lamp nadat de politie lucht kreeg van zijn activiteiten.

Zo gebruikte hij drugs in aanwezigheid van minderjarigen. Bij een huiszoeking werden sporen van recent drugsgebruik gevonden. De dag dat de man voor de raadkamer moest verschijnen, werd hij opnieuw opgepakt. Ditmaal omdat hij met een bolletjesgeweer op voorbijgangers en kinderen begon te schieten. Er vond opnieuw een huiszoeking plaats en toen vonden de speurders heroïne, cannabis en het zwaar verslavend crystal meth.

Sterke amfetamine

Crystal meth is een witte kristalvormige harddrug die kan worden gesnoven, gerookt of gespoten. Het gaat om een vorm van amfetamine of speed, met gelijkaardige effecten, maar wel vele malen krachtiger. De straatwaarde van een gram crystal meth is zo’n 100 euro. De rechtbank veroordeelde de twintiger tot 18 maanden cel, waarvan het deel dat hij in voorarrest zat als effectief wordt aanschouwd. Hij zal zich wel aan een aantal voorwaarden moeten houden. (CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier