Zwaar mishandelde Meense kater Zimba is vandaag rond en gezond

Zimba vandaag: volledig hersteld en nog steeds in de armen van Christine. (Foto NVM) © Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Eind juli 2016 vonden drie jongeren in de Tuinwijk het blijkbaar een goed idee om eens een kitten als voetbal te gebruiken. De onfortuinlijke jonge kater verloor tijdens deze horrordaad een aantal tandjes en kreeg enkele open wonden aan de ogen. Twee jaar later is de kater, dankzij adoptiemoeder Christine Bulckaen (66), volledig hersteld.

“Op 6 augustus 2016, twee jaar geleden, heb ik Zimba hier bij mij in huis gehaald. Toen ik het relaas van de mishandelde kater in de krant las begon mijn hart onmiddellijk te bloeden“, zegt Christine. Het jonge katje werd gelukkig die dag gered door een twaalfjarig meisje, die het hele drama had gezien. Het poesje zweefde tussen leven en dood, maar overleefde op miraculeuze wijze het hele voorval.

Na een moeilijke herstelperiode zag de toekomst van het katje er al iets rooskleuriger uit. Als groot dierenliefhebster nam Christine onmiddellijk actie om het katje te adopteren. “Ik heb toen zonder dralen naar het dierenasiel De Grensstreek gebeld om mij als adoptiekandidaat aan te stellen. Later zijn we het dan bij de dierenarts uit Gullegem gaan ophalen”, aldus Christine.

Bij een groot kattenliefhebster als Christine kon Zimba het niet beter getroffen hebben. “We hebben hem inderdaad verwend. In het begin moest ik hem nog pillen en antibiotica tegen onder andere de niesziekte geven, maar vandaag is hij volledig genezen. Hij krijgt hier ook het beste van het beste, je kan dit zien aan zijn ‘slanke’ lijn”, lacht Christine.

Filou en Punky

Zimba kwam ook als een geschenk uit de hemel om een leegte te vullen tijdens een moeilijk periode in Christine haar leven. “Ik had toen op een heel korte tijd net twee poezen verloren. Eerst stierf de 19-jarige raskat Filou en kort daarop de 17-jarige Punky. Zimba deelt zijn nieuwe thuis vandaag met mijn 12-jarige kattin Lou-Lou. Of eerder andersom, want Lou-Lou is héél eigenwijs en wil niets delen, noch spelen met Zimba. Precies kat en hond die twee”, lacht Christine.

“Zimba is ongelooflijk sociaal, hij zou met iedereen meegaan” – Christine Bulckaen

De kleine Zimba in de zomer van 2016, net nadat hij gered werd. (Foto a-NVM)
De kleine Zimba in de zomer van 2016, net nadat hij gered werd. (Foto a-NVM)© Nicolas Verhaeghe

De twee poezen wonen in café Mefisto in de Barakken.Na sluitingstijd mag hij in het café lopen. “Zimba is ongelooflijk sociaal, hij zou zo met iedereen meegaan. Hij is blijkbaar zijn marteldag al lang vergeten en dit is uiteraard heel positief.” Zimba is een koppig baasje, maar een van haar lievelingen geworden. “Mijn katten zijn mijn oogappels, ik zou ze niet kunnen missen. Het zijn mijn kinderen en ik krijg daar ongelooflijk veel liefde van. Ik kan mij geen leven voorstellen zonder poezen in mijn leven”, besluit Christine. (Nicolas Verhaeghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier