Zustergemeente La Meyze op bezoek in Pittem

Redactie KW

Van donderdag 10 mei tot zondag 13 mei is een 35-koppige delegatie van de Pittemse zustergemeente La Meyze op bezoek in de Verbiestgemeente.

Sinds 2000 is er een officiële jumelage tussen Pittem en het Franse La Meyze. Beurtelings gaat om de twee jaar gaat een delegatie op bezoek bij de zustergemeente en dit jaar is van 10 tot 13 mei een Franse delegatie, onder leiding van burgemeester Isabelle Barry, op bezoek in Pittem, waar ze bij gastgezinnen logeren.

Voor het bezoek werd een uitgebreid programma uitgewerkt. Na de aankomt op donderdag kon genoten worden van de Pittemse theaterwandeling ‘Notaris Loridan’ onder de deskundige leiding van Loridanskring-voorzitter Gaspard Van De Walle, die voor de gelegenheid zijn beste Frans bovenhaalde. Op vrijdag trok het hele gezelschap richting Brussel, waar onder andere Living Tomorrow (het huis van de toekomst) en de stad zelf bezocht werden.

Op zaterdag ging het gezelschap op bezoek bij enkele Pittemse bedrijven, zoals fietsen Achielle en DV Fresh. ‘s Avonds werd aan de bezoekers een receptie met aansluitende barbecue aangeboden. Na het ontbijt op zondag wordt afscheid genomen van de bezoekers.

(JG – foto JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier