Zuster Regina overleeft coronavirus niet: “De hemel heeft er een goede engel bij”

In Ieper is zuster Regina overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Suzanne Baccarne werd 88 jaar oud.


Suzanne Baccarne werd geboren op 30 maart 1932 in Poelkapelle. Op 17 september 1956 legde ze haar geloften af en werd toegewijd in de congregatie van het Onze-Lieve-Vrouwhospitaal in Ieper. Op 14 november is zij overleden in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper.

“Onze medezuster Regina, die zo heel graag op stap was en ontelbare kilometers heeft gewandeld, heeft de ‘grote overstap’ gemaakt”, zegt zuster Mieke Kerckhof, algemeen overste van de congregatie. “De bijzonder goede zorgen in WZC Wieltjesgracht en haar verzwakte hart waren niet opgewassen tegen het coronavirus. We danken iedereen die in haar 88 jaar op een of andere manier haar weg heeft gedeeld.”

Graag gezien

De zuster was een vertrouwd gezicht in Ieper. Ze was een vaste waarde in de Sint-Maartenskathedraal. Zuster Regina zong jarenlang in het Sint-Janskoor in Ieper. Gewezen schepen Jef Verschoore reageert op haar dood op Facebook: “In de jaren dat ik bij Belgomilk werkte, ontmoette ik haar vrijwel iedere morgen toen ze te voet vanuit het klooster naar het ziekenhuis trok. Ze was graag gezien. De hemel heeft er een goede engel bij.” Er wordt in intieme kring afscheid worden genomen van zuster Regina.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.