Zussen starten pop-up met interieurdecoratie en bar

In hun interieurpop-up SIS in de Fraeysstraat: Mieke Vermeulen (links) en haar zus Ann Vermeulen. © foto JS
Johan Sabbe

Drie invalshoeken, twee zussen en één pop-up: de conceptstore SIS die op vrijdag 8 november in de Fraeysstraat 2A opengaat, is niet-alledaags. De rode draad van het verhaal is de liefde voor alles wat met interieur te maken heeft. En natuurlijk ook de warme genegenheid tussen Ann en Mieke Vermeulen, want de twee zussen kunnen het uitstekend met elkaar vinden. “We hopen van SIS een succesverhaal te maken.”

De pop-up zal de komende vier maanden de gelijkvloerse verdieping innemen van waar zich jarenlang het artistieke atelier De Beelderij van Tordale heeft bevonden. In dat opzicht heeft SIS er de perfecte locatie getroffen, want ook het concept van Ann en Mieke zet volop in op creativiteit.

De drie invalshoeken? Ten eerste worden er hippe meubelen, leuke interieurartikelen en originele cadeaus verkocht, ten tweede kun je er aan de bar van koffie, een wijntje, bieren en een aantal hapjes genieten en ten derde geeft Mieke er voor alle geïnteresseerden persoonlijk interieuradvies, eventueel met bijhorend ontwerp voor de woonkamer, de badkamer, de slaapkamer, het kantoor en noem maar op. SIS staat trouwens voor Stoere Interieur Spullen.

Auberge in Wallonië

Ann (47) en Mieke (39), die nog een broer John hebben, zijn oorspronkelijk uit Hertsberge afkomstig, waar hun ouders Lucien Vermeulen en Yvette Vanhullebusch jarenlang aan landbouw hebben gedaan. “Vooral mama heeft oog voor een mooi interieur en we hebben die passie van haar geërfd”, aldus de zussen. “We zijn onze ouders heel dankbaar.”

Ann, die van opleiding architect-assistent is, heeft de voorbije 23 jaar in Vesqueville, een deelgemeente van Saint-Hubert in de provincie Luxemburg, met haar man het hotel-restaurant Auberge Au Bon Vivant gerund. Recent zijn ze naar West-Vlaanderen teruggekeerd, waar ze sinds kort in Zarren wonen. Ze zijn hun zaak in Wallonië aan het overlaten.

Mieke heeft secretariaatsbeheer gestudeerd (wat nu office management heet) en heeft dat beroep ongeveer twaalf jaar bij een interieurfirma uitgeoefend. Aan Syntra West heeft ze de voltijdse opleiding interieurinrichter gevolgd en sinds een paar jaar runt ze in Waardamme, waar ze met haar gezin woont, haar eigen zaak Mieke Vermeulen Interieur. Ze biedt haar klanten totaalinrichting van hun woning met 3D-ontwerp en helpt hen bij het kiezen van de juiste meubelen en materialen.

Spulletjes van Zusss

“Mijn terugkeer naar de thuisbasis en onze gemeenschappelijke liefde voor mooie interieurartikelen heeft ons op het idee gebracht om met SIS te starten”, aldus Ann. “We vonden Torhout daarvoor ideaal gelegen, temeer omdat hier nog geen dergelijk concept bestaat. Met mijn lange horecaverleden zal ik uiteraard voor de bar instaan, daar waar Mieke zich op het interieuradvies zal toespitsen. We zullen beiden de toffe spulletjes verkopen, waarvan veel van het Nederlandse merk Zusss. Dat bedrijf biedt zelfs kleding aan, maar dat doen wij niet. Wel zullen we ook plantjes en verlichting in ons assortiment hebben.”

“We kijken heel erg uit naar ons openingsweekend van vrijdag 8 en zaterdag 9 november”, vult Mieke aan. “Vanaf dan is SIS van de dinsdag tot en met de zaterdag elke dag van 10 tot 18 uur open.”

Voor info: info@sispopup.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier