Zussen openen damesboetiek in voormalige bakkerij: “We waren klaar voor iets nieuws”

© TP
© TP
Redactie KW

Met je zus een damesboetiek starten. Renata en Tonia doen het gewoon in deze moeilijke coronaperiode. Hun nieuwe zaak heet Sisi en die naam is heel toepasselijk.

Renata (40) en Tonia Vandenberghe (43) uit Alveringem verbouwden een voormalige bakkerij en openen een nieuwe dameskledingwinkel in het Poperingse dorpje Roesbrugge. De zaak heet Sisi. “Dat was vanzelfsprekend, want wij spreken elkaar aan als sisi”, lachen de zussen.

“Renata is ambtenaar en ik ben lerares”, vertelt Tonia. “Mede door het vele thuiswerk in deze coronatijden zijn we klaar voor iets nieuws. En dat was alleen samen mogelijk, want we hebben allebei ook nog een gezin. Ik sta in de winkel en mijn zus doet de webshop. Corona schrikt ons niet af, want we doen dit in bijberoep.”

Enige damesboetiek in ruime regio

De slogan van de zaak: ‘no drama, just fashion’. “Er is al drama genoeg in onze gewone job. Hier gaat het louter om mode en plezier. We shoppen graag en zien er graag mooi uit. Dat willen we graag delen. Bij ons kan je terecht voor casual chic kledij en accessoires. Concreet gaat het om kledij, die wij zelf zouden dragen op ons werk of op restaurant. We hebben voor elk wat wils en maken het verschil met onze persoonlijke aanpak en huiselijke sfeer.”

Roesbrugge heeft al verschillende handelszaken. “Maar dit wordt de eerste damesboetiek in de ruime regio. Onze eerste concurrent is al een eind verderop te zoeken in het centrum van Poperinge. Onze ligging in de Prof. Rubbrechtstraat is ideaal: middenin het dorp en dichtbij de school en kinderopvang.”

Ruimte voor derde zus

Er is nog ruimte voor een derde ‘sisi’. “Onze jongste zus heeft het nog heel druk met haar job en gezin met jonge kinderen, maar ze kan er zeker nog bij komen.”

De zaak is ’s namiddags open op woensdag, vrijdag en zaterdag. “Voor de precieze uren verwijzen we naar de website. Er is ook de mogelijkheid om de zaak te reserveren voor privéshopping. Onze eerste klanten hebben geluk, want deze maand zijn er waardebonnen te winnen met onze Valentijnsactie.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.