Zussen halen 1.600 euro op tegen kanker

Toen Eline en Julie Casier hun kledingzaak even moesten sluiten tijdens de lockdown, zamelden ze geld in voor het Kinderkankerfonds. Eén van hun eerste klanten bracht hen op het idee.

© Stefaan Beel
© Stefaan Beel

Zaterdagmiddag werd in de zaak Jackelyn Youth Store in De Munt in Roeselare een cheque van 1.600 euro overhandigd. Dat bedrag gaat integraal naar het Kinderkankerfonds. Zussen Eline en Julie Casier verkochten de afgelopen vier maanden hun zogenaamde Jackoba Beanie, een hippe muts . De opbrengst werd nu, toepasselijk in het Valentijnsweekend, overhandigd.

Kankeronderzoek

We zijn allebei mama en werden geraakt door het verhaal van Sara Lammertijn, één van onze eerste klanten ”, weet Julie Casier, die samen met haar zus de kledingzaak runt sinds begin vorig jaar. “Haar dochtertje Lisette was net geen jaar toen er bij haar een zeldzame vorm van kanker werd vastgesteld. Het greep ons zo aan, dat we iets wilden ondernemen. Sara vertelde over Koester, een initiatief van het Kinderkankerfonds, waarbij gespecialiseerde thuiszorg wordt voorzien. We zijn heel blij dat we vandaag een bedrag aan het initiatief kunnen overhandigen. Een deel van dat bedrag zal gaan naar belangrijke onderzoeken.”

“Door de lockdown waren we een tijdje gesloten, maar intussen zijn we weeral open. Toen de zaak gesloten was, hebben we ons toegelegd op die mutsen. We zijn heel blij dat we daar nu zo’n positief verhaal mee kunnen schrijven. We hopen in de toekomst nog dergelijke inzamelacties op poten te zetten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.