Zussen Casier starten kledingwinkel op De Munt in Roeselare

Julie en Eline Casier openden een nieuwe kledingwinkel. © (foto SB)
Redactie KW

Eline en Julie Casier startten een nieuwe kledingwinkel op De Munt.

Ze stappen iets verder dan de gekende kinderwinkel en willen vooral de jonge jeugd aanspreken. ‘Jackelyn’ opende midden januari voor het eerst zijn deuren in Roeselare.

Eline (31) en Julie (32) Casier hebben beiden zelf een gezin. Ze ondervonden dat in Roeselare zeker nog ruimte was voor een aanbod dat meer gericht is naar de jeugd. Met Jackelyn willen ze een kleding -en accessoirewinkel zijn waar het kind centraal staat. “Het liefst van al zien we de kinderen zelf hun nieuwe outfit uitkiezen”, aldus Eline en Julie.

“Eerst gingen we voor de naam Jack and Lyn, maar dat bekte precies toch niet zo goed”, legt Julie uit. Uiteindelijk besloten de zussen hun winkel de naam ‘Jackelyn’ te geven.

Tieners

“We speelden al langer met het idee om samen iets op te starten, volledig vanuit onszelf”, vertelt Eline. “Tien maanden geleden ontstond het specifieke concept van de youth store.” De winkel mag niet vergeleken worden met een kinderwinkel, omdat de focus vooral op de jongere en oudere tieners ligt. “Voor 8 tot 16-jarigen leek het aanbod in de buurt erg beperkt”, vertellen de zussen.

Het kind zelf laten kiezen, dat staat zeker centraal. “Kinderen hebben steeds meer een duidelijk beeld van wat ze zelf mooi vinden en willen aantrekken”, vervolgt Eline. Volgens de zussen beïnvloeden televisieprogramma’s zoals ‘Like Me’ en sociale media kinderen steeds meer. “Ze zien figuren die gestyled zijn en willen dat ook graag, want dat vinden ze mooi”, bevestigt Eline. Het aanbod van Jackelyn is daarom nauwkeurig uitgezocht door de zusjes Casier. Ze wilden zeker geen kinderlijke kledij en accessoires verkopen, maar eerder het concept van ‘Mini Me’ verwezenlijken. Hier worden volwassen kledij op kinderformaat gebracht.

Aanbod

De zussen zijn heel gericht opzoek gegaan naar het aanbod dat ze in hun winkel wilden presenteren. Eline: “Wij hebben allebei ook kinderen en weten dat kledij vuil kan worden bijvoorbeeld. Daarom hebben we merken aangesproken waar we zelf erg tevreden van waren.”

Julie heeft daarnaast ook al ervaring in de modewereld opgedaan in haar vorige job bij Zara. Bovendien wonen de zussen veel beurzen bij om op zoek te gaan naar kwalitatieve items. “De kledingstukken die we aanbieden zouden moeten kunnen doorgegeven worden aan broertjes, zusjes, nichtjes en neefjes, zonder er als afdankertjes uit te zien. Die kwaliteit streven wij na.” (lacht)

De Munt

“We kozen doelbewust voor een pand op De Munt”, vervolgt Julie. “Het is een leuke plek hier en ook volledig autovrij. Ideaal dus voor Jackelyn.” Daarnaast vinden de zussen dat Roeselare ook een ideale stad is. Julie verhuisde vanuit Torhout naar Roeselare en zag er de mogelijkheid voor een unieke winkel. Julie: “De stad zet erg in op de shopbeleving. Je ziet hier net heel veel mensen naar Roeselare toegetrokken worden door verschillende initiatieven.”

Daarnaast straalt de winkel een niet-kinderachtige look uit. Dus wat het interieur van de winkel betreft gingen de zussen ook zelf aan de slag, met heel wat hulp van ouders en schoonouders.

Maar het blijft niet bij een fysieke winkel waar kinderen hun favoriete stuks kunnen passen. Nog binnen deze maand wordt de webshop gelanceerd van Jackelyn. “Hoewel we graag onze klanten in de winkel ontvangen en hen advies kunnen geven, is het internet een belangrijk instrument geworden”, bevestigt Julie. Binnenkort kunnen de items dus ook online gekocht worden via www.jackelyn.be. (GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier