Zusjes Jacobs uit Passendale wandelen de kustlijn af: “De opbrengst gaat naar De Parel”

Nelle (9) en Janne (11) Jacobs. (foto ZB)©zenon bekaert beselare
Nelle (9) en Janne (11) Jacobs. (foto ZB)©zenon bekaert beselare
Redactie KW

Het wordt een drukke paasvakantie voor Janne (11) en Nelle (9) Jacobs uit Passendale. Samen willen ze de 67 km lange kustlijn afwandelen en met de opbrengst De Parel steunen, waar neefje Boris school loopt.

Janne en Nelle lopen school aan de vrije basisschool De Fontein in Passendale en wonen met papa Brian en mama Isabel Degryse in de Osselstraat. Janne turnt bij Gympie Moorslede, is lid van Twirling Passendale en speelt ook graag piano. Zus Nelle is ook lid van twirling Passendale, speelt graag gitaar en ook toneeltjes verzinnen en opvoeren behoren tot haar hobby’s.

Frisse duik

“We gaan vaak samen wandelen. Op reis staan er altijd wandelingen op ons lijstje. Tijdens de zomer eindigt elke wandeling met een frisse duik in een riviertje of een meertje. Sinds corona in het land is, kunnen we niet veel anders doen dan wandelen. We hebben het voorbije jaar al heel wat kilometers afgewandeld”, vertellen Janne en Nelle.

“Het is een jaarlijkse gewoonte geworden om het eindejaar aan de kust door te brengen. Dit jaar groeide daar het idee om de kustlijn af te stappen. Niet veel later besloten we ons daarvoor te laten sponsoren en het geld aan een goed doel te schenken.”

Voor de wandeling zullen beide zussen zoveel mogelijk langs het strand wandelen en bij vloed de knooppunten van de kustwandelroute. Ze starten aan het grenspaaltje tussen De Panne en Bray-Dunes voor een tocht van 67 kilometer om te eindigen in het Zwin. “We hopen dit in 5 tot 6 dagen te kunnen realiseren. Tijdens het paasweekend wandelen papa en mama mee en daarna wandelen we verder met mama”, stellen ze.

Goede doel

“We kwamen op het idee om onze tocht te laten sponsoren en het ingezamelde geld aan een goed doel te schenken. Iedereen mag kiezen hoeveel hij wil sponsoren. Alle giften, groot en klein, zijn welkom. Samen stappen we dus 134 km en we hopen natuurlijk zoveel mogelijk te kunnen inzamelen, maar een bedrag hebben we niet echt in ons hoofd. Onze ouders vinden het belangrijk dat we beseffen dat vooral het gebaar en het feit dat we ons belangeloos voor iets inzetten, heel mooi is,” vertellen ze trots.

“Ons neefje Boris is geboren met het Rubinstein-Taybi Syndrome, een heel zeldzaam syndroom dat ongeveer 1 op de 125.000 mensen treft. We willen het geld dan ook graag schenken aan iets wat ook Boris ten goede zou komen.”

Bij Boris vertaalt de ziekte zich vooral in een algemeen vertraagde ontwikkeling op verschillende vlakken en een matig tot ernstige mentale beperking.

De Parel

“Aangezien Boris in De Parel in Roeselare school loopt, was de keuze snel gemaakt. Bovendien is mama doopmeter van Boris. We namen contact op met de school: het sponsorgeld zal gebruikt worden om snoezel- en spelmateriaal aan te kopen. Boris en zijn mama mogen mee helpen kiezen,” stellen ze enthousiast.

Janne en Nelle hebben een Facebookpagina: De zusjes Jacobs en de 67 km van de kust. Giften kunnen gestort worden op rekeningnummer BE25 7383 1014 4182 (Isabel Degryse) met de vermelding ‘Zusjes Jacobs’ en de naam.

(NV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.