Zusjes Camille en Céleste uit Gits bakken opnieuw brownies

De zusjes Céleste en Camille slaan dit jaar weer aan het bakken. Ook nu verkopen ze Brownies for Life om kankeronderzoek te steunen. (foto EV) © (foto EV)
Redactie KW

Onder het motto ‘Iedereen helpt iedereen’ lanceerden de zusjes Camille (11) en Céleste (7) Marvellie vorig jaar een warme actie voor Kom Op Tegen Kanker. Hun brownies waren een enorm succes en de actie groeide de twee kinderen al snel boven het hoofd. Uiteindelijk konden ze naar Wachtebeke met 3.400 euro. Dat hopen ze dit jaar te evenaren.

Het is in december twee jaar geleden dat Dennis, de papa van Camille en Céleste, slecht nieuws kreeg. Het vlekje op zijn arm bleek een melanoom te zijn dat onmiddellijk verwijderd moest worden. “Van de ene dag op de andere stond ons leven in het teken van operaties, onderzoeken, scans en vooral bang afwachten”, vertelt mama Charlotte Soenen. Dennis werd opgenomen in een experimentele Amerikaanse studie immunotherapie, maar die had te veel blijvende bijwerkingen. Vandaag, twee jaar na de diagnose, leeft het gezin nog steeds van het ene onderzoek naar het andere. “De angst blijft en achtervolgt ons elke dag.”

Toch staan de voorbije twee jaar niet in de eerste plaats in teken van de angst, maar vooral in teken van de liefde. “We proberen er zoveel mogelijk op uit te trekken in de tussentijd. Tijdens onze momenten genieten we heel bewust van het leven en van elkaar. Voor ons is niks nog vanzelfsprekend.”

Alles zelf bakken

Net zoals vorig jaar wil het gezin van Dennis en Charlotte een positieve actie ondernemen en iets betekenen in het onderzoek naar kanker. “Vorig jaar gaven we met de steun van de gemeente ruim 4.000 euro aan Kom Op Tegen Kanker. Dat geld is gebruikt om twee studiebeurzen te steunen die kankeronderzoek doen. Dat vinden we heel belangrijk en het is voor ons een motivatie om dit jaar opnieuw kankeronderzoek te steunen.”

Aan de formule wordt niks gewijzigd. Het recept voor de brownies viel immers enorm in de smaak en er was alweer vraag naar vooraleer de actie werd gelanceerd. De voorbereidingen verlopen deze keer echter wel wat rustiger.

De warmte en de steun die we voelden tijdens onze actie en het podiummoment zijn onvergetelijk

“Vorig jaar hebben we ongeveer 1.100 zakjes met 7.700 brownies verkocht, gebakken en geleverd in drie weken tijd. Het succes heeft ons toen compleet overdonderd. Dit jaar nemen we twee maanden de tijd om alles rond te krijgen en dat geeft ons wat meer ademruimte”, lacht Charlotte.

“We mogen alweer rekenen op heel wat sponsors die ons steunen en bakker Lieven Vandenbrande stelt weer zijn atelier ter beschikking. Daar zullen Camille, Céleste en ik heel wat uren bakken om alles rond te krijgen want we staan erop om alles zelf te doen. We hopen in elk geval onze opbrengst van vorig jaar te evenaren maar de chocolade is sindsdien 30% duurder geworden, hopelijk gooit dat geen roet in het eten.”

Samen naar Kortrijk

Het is dit jaar ook uitkijken om de opbrengst in Kortrijk te gaan afgeven. “Dit jaar trekt de Warmste Week naar West-Vlaanderen en dat zal toch wel heel speciaal worden denk ik”, vervolgt Charlotte. “Veel vrienden en familie hebben al gezegd dat ze zullen meegaan dus we zullen dit jaar wel wat gezelschap hebben. Ik kijk er al naar uit, want de warmte en de steun die we vorig jaar ook voelden tijdens onze actie en het podiummoment zijn onvergetelijk”, klinkt het dankbaar.

Wie de actie wil steunen, kan bestellen via sweetbrowniesforlife@gmail.com of via het googledocument op de facebookpagina van Charlotte Soenen. Voor een zakje van zes brownies betaal je 4 euro. De bestelde brownies kan je op 13 december tussen 19 en 23 uur afhalen in de cafetaria van sporthal Ogierlande. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier