Zumbadames steunen TEJO in Ardooie

Peggy Valcke. (foto JM) © (foto JM)
Redactie KW

Peggy Valcke en haar zumbateam ontbreken dit jaar niet in de reeks van warme initiatieven in het kader van de Warmste Week van StuBru. Ze verkopen T-shirts met positieve boodschappen ten voordele van het TEJO-huis in Roeselare.

Als afsluiter van een hectisch jaar doen ze een financiële actie ten voordele van TEJO. “Het was een druk jaar”, vertelt Peggy. “Wij bestaan tien jaar en dat is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Zo mochten wij een zumbademonstratie geven in de Roeselaarse Decathlonvestiging. Er is ook een nieuw logo gelanceerd voor NRGY, de naam van het zumbagebeuren. Maar er was vooral veel sfeer én activiteit op de wekelijkse zumbasessies. Het sportieve en werken aan de conditie blijven voor de dames en de meisjes een leuke uitdaging.”

Net zoals de vorige jaren organiseert Peggy met haar team een actie in het kader van de Warmste Week. Dit jaar is het geen eenmalig evenement in de Ark waarbij de opbrengst aan een goed doel wordt geschonken. Peggy:

Positieve boodschap

“We kiezen voor iets duurzaams. Er worden T-shirts aan de man (en vrouw) gebracht met daarop een positieve boodschap gedrukt. Ook op de zelfontworpen sweater staar een mooie quote. Daarnaast zijn er gepersonaliseerde badhanddoeken te koop. De opbrengst gaat dit jaar naar TEJO uit Roeselare.”

TEJO staat voor therapeuten voor jongeren. TEJO biedt in de Nijverheidsstraat psychotherapeutische hulp aan jongeren tussen 10 en 20 jaar. Ze doen dat anoniem en kosteloos. Op het moment dat jongeren nood hebben aan een begeleiding krijgen ze een tiental gesprekken om hen bij te staan in het zoeken naar een oplossing voor hun problemen.”

Energie doorgeven

“We kozen voor TEJO omdat wij bij onze NRGY fysieke energie geven door te bewegen en bij TEJO kunnen jongeren terecht voor psychische energie, een mooi project in onze eigen regio.”

Een T-shirt kost 15 euro en voor een sweater en badhanddoek betaal je twintig euro. Telkens gaat er vijf euro in de spaarpot van TEJO. Bestellen kan naar aanleiding van de zumbasessies in de Ark, elke woensdagavond of op 0496 16 14 84. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier