Zultse Christine Bocaege is gepassioneerde kunstenares: “Ook leden uit Waregem in teken- en schildersclub”

De Zultse kunstenares Christine Bocaege schildert, speelt toneel en schrijft gedichten. © MVW
Redactie KW

Christine Bocaege (68) is geboren en getogen in de Leiegemeente en geniet daar nog elke dag van het leven. Ze is voorzitter van de teken- en schildersclub van Zulte en speelt toneel bij ‘De Vriendenkring’.

“Al heel mijn leven woon ik in Zulte”, begint Christine Bocaege te vertellen. Ze voelt zich goed in Zulte en wil die gemeente nooit meer loslaten. “Zulte is een gemeente apart. Als voorzitter van de teken- en schildersclub in Zulte mag ik ook leden uit Waregem begroeten. Een inwoner uit Waregem vertelde mij ooit dat wat de gemeente Zulte doet voor de verenigingen, in de stad Waregem dat niet bestaat.”

Natuur

Christine houdt ook van denatuur, de dieren en de vogels. “Ook mijn vader zaliger hield enorm van vogels en dieren. Hij kon alle geluiden en gezangen nabootsen. Zo wist hij als het een lokroep of alarmkreet was. Ik vond dat een stichtend voorbeeld. Zelf kan ik ook wel enkele geluiden nabootsen en als de vogeltjes dan reageren en dichterbij komen, doet dit mij wel iets”, aldus Christine, moeder van Venessa en grootmoeder van Axelle.

In Kruishoutem werd Christine Bocaege ooit tot Eikoningin verkozen. De organisatoren waren met Christine als koningin zo gelukkig, dat zij jaren later nog altijd de cover van de publiciteitsboeken sierde. Toen zij op school snit en naad volgde, dacht zij aanvankelijk aan het ontwerpen en maken van kledij. Later kwam zij terecht bij een firma op de dienst publiciteit. Wegens gezondheidsproblemen stopte ze met werken. Nu is ze gepensioneerd.

Vrije tijd

“Ik heb veel vrije tijd en die probeer ik nuttig in te vullen. In 1970 werd ik ook ‘Miss Firtel’ en vijftien jaar was ik leidster van de KAJ. Verder is er de herinnering aan de gedichten die ik schreef. Mijn boekje blijft thuis in de kast. Schilderen werd dan weer een passie. Figuren, gezichten of de combinatie van de twee, met een verbondenheid of een diepliggende betekenis. Soms verwerk ik in de achtergrond een tekst met een betekenis.”

Schilderen

Als voorzitter is Christine het uithangbord van de teken- en schildersclub van Zulte. Zij inspireert de leden, tracht hen aan te sporen meer met de werken naar buiten te komen, op bezoek te gaan bij andere kunstenaars of tentoonstellingen te bezoeken. Nog tot 21 mei loopt er een tentoonstelling in ‘Huis De Leeuw’ in Machelen-Zulte .”Na het plotse overlijden van voorzitter Jean-Pierre Coppens werd mij door de leden gevraagd het voorzitterschap over te nemen. Dat deed ik met respect voor Jean-Pierre en de leden”, zegt Christine, die actief is al vrijwilligster in de bib en daarnaast ook nog toneel speelt. Als vijftienjarige speelde ze ‘Leentje uit het Hemelrijk’. Ze volgde les bij Daan De Vlaminck en Jo De Meyer en speelde bij ‘Klaverke Vier’ en ‘Knipperlicht’. Nu is ze lid van ‘De Vriendenkring’. (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier