Zulte moest de afgelopen zeven dagen 59 nieuwe besmettingen noteren, waarvan 21 het voorbije weekend. Daar hoort ook Elise De Waele bij, de echtgenote van burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte). Sinds vorige woensdag verblijft hij met zijn vrouw en hun kinderen Tibo en Imke, die eind deze maand respectievelijk 6 en 3 jaar oud worden, in quarantaine.

"Aanvankelijk was het stevig aanpassen, want ik ben het gewoon om mijn werkdag op het gemeentehuis door te brengen en in niet-coronatijden ben ik eigenlijk amper thuis", glimlacht hij. "Nu ben ik dat constant. Elise en ik houden ook voldoende afstand van elkaar. We eten apart, slapen apart en we dragen in huis beschermende FFP2-maskers. Zo proberen we de risico's tot het absolute minimum te beperken."

Stevige verkoudheid

Elise zelf voelt zich volgens de omstandigheden redelijk goed. "Ze voelt zich wat vermoeid en moet hoesten. Eigenlijk heeft ze de symptomen van een stevige verkoudheid, maar we beseffen maar al te goed dat heel wat mensen het veel zwaarder te verduren hebben. Alle respect voor Elise, trouwens. Want zelfs nu is zij de steunpilaar van ons gezin."

Elise en ik houden constant afstand van elkaar. We eten apart, slapen apart en dragen in huis beschermende FFP2-maskers. Alles om de risico's zo laag mogelijk te houden - Simon Lagrange

Burgemeester Lagrange moet nog tot en met zondag in quarantaine blijven. "We maken er het beste van", zegt hij. "Mijn werk loopt gewoon door. Er zijn veel online vergaderingen en ik kan gelukkig rekenen op eerste schepen Sophie Delaere om de briefwisseling te tekenen. Zij nam ook al een huwelijksplechtigheid van me over en legde vandaag een bloemenkrans neer in het kader van Wapenstilstand. En elke avond spring ik een half uurtje op mijn hometrainer als ontspanning."

Burgemeester Simon Lagrange., MVW
Burgemeester Simon Lagrange. © MVW

Het gezin van Simon kan rekenen op heel wat hulp van Elises ouders en de moeder van de burgemeester. "Zij zetten de boodschappen hier af en we kregen ook heel wat berichtjes en telefoontjes van mensen die vragen hoe het gaat. Hartverwarmend, maar daardoor besef ik maar al te goed dat ons initiatief Zulte Helpt meer dan ooit nodig is. Niet iedereen kan rekenen op een netwerk ter ondersteuning. Net daarom hebben we deze week alle Zultse gezinnen per brief aangeschreven en hen gevraagd om de maatregelen te blijven volgen en elkaar te helpen. Doe nu zelf in deze situatie te zitten, is het me nogmaals glashelder dat dit de enige optie is."

Activiteiten onder 12 jaar verder opgeschort

Net daarom beslist de gemeentelijke veiligheidscel om voorlopig nog geen sport- en jeugdactiviteiten toe te laten voor kinderen onder de 12 jaar. "Het virus is momenteel nog te sterk aanwezig in onze gemeenschap om deze activiteiten op een veilige manier te kunnen heropstarten. We moeten de besmettingscijfers verder naar beneden krijgen."

"Deze maatregel geldt al sinds 20 oktober - daarmee waren we de eerste in Oost-Vlaanderen - en liep normaal op 11 november af. Nu is die voor onbepaalde tijd verlengd, maar er volgt wekelijks een evaluatie. We moeten samen volhouden, want er komen betere tijden. Daar ben ik van overtuigd."

Zulte moest de afgelopen zeven dagen 59 nieuwe besmettingen noteren, waarvan 21 het voorbije weekend. Daar hoort ook Elise De Waele bij, de echtgenote van burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte). Sinds vorige woensdag verblijft hij met zijn vrouw en hun kinderen Tibo en Imke, die eind deze maand respectievelijk 6 en 3 jaar oud worden, in quarantaine."Aanvankelijk was het stevig aanpassen, want ik ben het gewoon om mijn werkdag op het gemeentehuis door te brengen en in niet-coronatijden ben ik eigenlijk amper thuis", glimlacht hij. "Nu ben ik dat constant. Elise en ik houden ook voldoende afstand van elkaar. We eten apart, slapen apart en we dragen in huis beschermende FFP2-maskers. Zo proberen we de risico's tot het absolute minimum te beperken."Elise zelf voelt zich volgens de omstandigheden redelijk goed. "Ze voelt zich wat vermoeid en moet hoesten. Eigenlijk heeft ze de symptomen van een stevige verkoudheid, maar we beseffen maar al te goed dat heel wat mensen het veel zwaarder te verduren hebben. Alle respect voor Elise, trouwens. Want zelfs nu is zij de steunpilaar van ons gezin."Burgemeester Lagrange moet nog tot en met zondag in quarantaine blijven. "We maken er het beste van", zegt hij. "Mijn werk loopt gewoon door. Er zijn veel online vergaderingen en ik kan gelukkig rekenen op eerste schepen Sophie Delaere om de briefwisseling te tekenen. Zij nam ook al een huwelijksplechtigheid van me over en legde vandaag een bloemenkrans neer in het kader van Wapenstilstand. En elke avond spring ik een half uurtje op mijn hometrainer als ontspanning."Het gezin van Simon kan rekenen op heel wat hulp van Elises ouders en de moeder van de burgemeester. "Zij zetten de boodschappen hier af en we kregen ook heel wat berichtjes en telefoontjes van mensen die vragen hoe het gaat. Hartverwarmend, maar daardoor besef ik maar al te goed dat ons initiatief Zulte Helpt meer dan ooit nodig is. Niet iedereen kan rekenen op een netwerk ter ondersteuning. Net daarom hebben we deze week alle Zultse gezinnen per brief aangeschreven en hen gevraagd om de maatregelen te blijven volgen en elkaar te helpen. Doe nu zelf in deze situatie te zitten, is het me nogmaals glashelder dat dit de enige optie is."Net daarom beslist de gemeentelijke veiligheidscel om voorlopig nog geen sport- en jeugdactiviteiten toe te laten voor kinderen onder de 12 jaar. "Het virus is momenteel nog te sterk aanwezig in onze gemeenschap om deze activiteiten op een veilige manier te kunnen heropstarten. We moeten de besmettingscijfers verder naar beneden krijgen.""Deze maatregel geldt al sinds 20 oktober - daarmee waren we de eerste in Oost-Vlaanderen - en liep normaal op 11 november af. Nu is die voor onbepaalde tijd verlengd, maar er volgt wekelijks een evaluatie. We moeten samen volhouden, want er komen betere tijden. Daar ben ik van overtuigd."