Hij was maandag, bij de start van zijn tweede werkweek, goed uitgerust op post en klaar om er de schouders onder te zetten. "Ik voel mij goed om er weer tegenaan te gaan", zegt burgemeester Simon Lagrange. "Tijdens mijn afwezigheid mocht ik ervaren dat wij een sterk team zijn. De leden van het schepencollege, het gemeentepersoneel, iedereen getuigde van een volledige inzet. Dat deed, thuis in revalidatie, ook mij deugd."

De maatregelen tegen het coronavirus zorgden uiteraard voor nieuwe uitdagingen. Vlug de nodige beslissingen nemen voor de dienstverlening en werkorganisatie van de gemeente en het Sociaal Huis was nodig om op een veilige manier in dienst te blijven staan van de bevolking.

"We communiceerden goed en duidelijk over de opgelegde maatregelen. Handelaars, verenigingen, inwoners, iedereen had wel vragen te stellen. Ook bij mij zijn de batterijen weer opgeladen. Er werd een platform opgezet om de vraag en aanbod van hulp goed op elkaar af te stemmen, bijvoorbeeld ook om boodschappen te doen. Er komt extra communicatie voor mensen die digitaal minder vlot te bereiken zijn."

Grotere vergaderzaal

De gemeente valt niet stil, integendeel. Het schepencollege vond vorige week gewoon plaats. "Dat gebeurde op een andere manier dan gewoonlijk. Enkel dringende punten werden behandeld. We zaten in een grotere vergaderzaal met voldoende afstand tussen de schepenen en mijzelf. De agendapunten voor de geplande gemeenteraad van 31 maart, die is uitgesteld, worden verschoven naar de zitting van 28 april."

De blik in de ogen van de burgemeester waren die van een gelukkig man, die weet dat hij op iedereen kan rekenen. "We doen ons best, maar boven alles wensen wij toch dat iedereen gezond blijft", aldus nog burgemeester Simon Lagrange.

(RMN)

Hij was maandag, bij de start van zijn tweede werkweek, goed uitgerust op post en klaar om er de schouders onder te zetten. "Ik voel mij goed om er weer tegenaan te gaan", zegt burgemeester Simon Lagrange. "Tijdens mijn afwezigheid mocht ik ervaren dat wij een sterk team zijn. De leden van het schepencollege, het gemeentepersoneel, iedereen getuigde van een volledige inzet. Dat deed, thuis in revalidatie, ook mij deugd."De maatregelen tegen het coronavirus zorgden uiteraard voor nieuwe uitdagingen. Vlug de nodige beslissingen nemen voor de dienstverlening en werkorganisatie van de gemeente en het Sociaal Huis was nodig om op een veilige manier in dienst te blijven staan van de bevolking. "We communiceerden goed en duidelijk over de opgelegde maatregelen. Handelaars, verenigingen, inwoners, iedereen had wel vragen te stellen. Ook bij mij zijn de batterijen weer opgeladen. Er werd een platform opgezet om de vraag en aanbod van hulp goed op elkaar af te stemmen, bijvoorbeeld ook om boodschappen te doen. Er komt extra communicatie voor mensen die digitaal minder vlot te bereiken zijn."De gemeente valt niet stil, integendeel. Het schepencollege vond vorige week gewoon plaats. "Dat gebeurde op een andere manier dan gewoonlijk. Enkel dringende punten werden behandeld. We zaten in een grotere vergaderzaal met voldoende afstand tussen de schepenen en mijzelf. De agendapunten voor de geplande gemeenteraad van 31 maart, die is uitgesteld, worden verschoven naar de zitting van 28 april."De blik in de ogen van de burgemeester waren die van een gelukkig man, die weet dat hij op iedereen kan rekenen. "We doen ons best, maar boven alles wensen wij toch dat iedereen gezond blijft", aldus nog burgemeester Simon Lagrange.(RMN)