Zulte Waregem-middenvelder Jannes Van Hecke (19): “Ik wil nog zoveel mogelijk spelen”

Jannes Van Hecke kan eindelijk weer aan spelen denken. (foto HDM)
Jannes Van Hecke kan eindelijk weer aan spelen denken. (foto HDM)
Redactie KW

Jannes Van Hecke had in het begin van het seizoen een basisplaats veroverd. Tot in november een blessure roet in het eten kwam gooien. “Ik had last van een ontsteking in de lies. Het kwam op een beu-moment” , zegt de 19-jarige middenvelder.

Het is al een tijdje geleden dat we iets van Jannes Van Hecke hebben gehoord. Maar na een lange blessure ziet de 19-jarige middenvelder stilaan licht aan het einde van de tunnel. In november kreeg hij last aan de lies. Sinds drie, vier weken kan Van Hecke weer meetrainen met de groep. “Tegen Club Brugge was ik voor het eerst weer geselecteerd, maar invallen deed ik nog niet.”

Voor de youngster was het de eerste keer dat hij geconfronteerd werd met een blessure. “Het was toch even schrikken. Ik wist niet wat dat allemaal zou inhouden, zo’n revalidatie. Het gaat voor alle duidelijkheid niet om een pubalgie, eerder om een ontsteking in de lies. Het is iets dat niet gemakkelijk verdwijnt. Ik voel me nu al veel beter. Voor training doe ik bepaalde oefeningen om mijn lichaam al te activeren zodat mijn spieren warm zijn voor de start van de oefensessie.”

Het probleem dook op begin november. “Tijdens de interlandbreak hebben we rustig de tijd genomen om te kijken wat er aan de hand was. Ik was fit om de volgende wedstrijd tegen KV Mechelen te spelen. In de tweede helft voelde ik dat ik last ondervond als ik een pass gaf of bepaalde bewegingen uitvoerde. Die blessure kwam op een slecht moment , want ik stond in de ploeg. Jammer genoeg hoort dat bij het voetbal.”

Afgezien

Van Hecke stelde zich het doel om nog zo veel mogelijk speelminuten te verzamelen dit seizoen. “Eerst was ik out en verlangde ik ernaar om zonder pijn weer te kunnen trainen op het veld. Ik heb wel afgezien, drie maanden niet spelen … Ik stelde mezelf geen doel qua aantal assists of goals. Persoonlijk en als ploeg hebben we hetzelfde objectief: zo hoog mogelijk eindigen.”

Zulte Waregem ontvangt nog Eupen, gaat op bezoek bij KV Mechelen en sluit af in eigen huis tegen AA Gent. “We spelen tegen rechtstreekse concurrenten om play-off 2 te behalen. Dat moet ons doel zijn. Wordt het toch nog play-off 1, dan is dat dubbel zo mooi. Alle ploegen staan heel dicht bij elkaar.”

Van Hecke is einde contract op het einde van dit seizoen. Een specifiek toekomstplan heeft hij niet voor ogen. “Ik bekijk alles stap voor stap. Ik train sinds mijn 16 jaar mee met de A-kern bij Essevee en heb daar al veel van opgestoken. Om nog te groeien is het als jongeling belangrijk om ervaring op te doen door aan spelen toe te komen.” (JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.