Zulte versoepelt strenge maatregelen en laat evenementen opnieuw toe

Als de situatie positief blijft evolueren, wordt ook de mondmaskerverplichting binnen de bebouwde kom herzien. © Getty Images
Redactie KW

Burgemeester Simon Lagrange van Zulte heeft dinsdag 25 augustus beslist om evenementen opnieuw toe te laten en de beperking op horecabezoek terug te schroeven. Die waren er gekomen na een reeks besmettingen in een jeugdbeweging, speelpleinwerking en een horecazaak.

Vorige week werden in de gemeente Zulte drie besmettingshaarden vastgesteld. De gemeente schortte het verenigingsleven op en het gezelschap in horecazaken werd beperkt tot 4 personen per tafel.

Het aantal nieuwe besmettingen is sindsdien beperkt en dinsdag is de situatie positief geëvalueerd. “We zijn blij dat het virus zich niet verder heeft kunnen doorzetten. Dat is goed nieuws voor onder andere de herstart van de scholen volgende week”, zegt Lagrange. “Als de situatie ook na de schoolstart positief blijft evolueren, zullen we ook de mondmaskerverplichting in de bebouwde kom kunnen herzien.”

Vanaf 1 september openen ook de gemeentelijke zalen. Het organiseren van activiteiten en kleine evenementen is vanaf dan terug mogelijk na goedkeuring door het gemeentebestuur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.