Zulte steunt horeca met uitbreiding terrassen op zeven locaties

Vanaf vrijdag 12 juni verwelkomen Guy en Valerie terug hun klanten in Brasserie de Afspanning. Hun terras op Machelendorp wordt uitgebreid. © MV
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Zulte stelt op minstens zeven plaatsen openbaar domein ter beschikking waar horecazaken extra terrasruimte kunnen voorzien. Onder meer het Leieplein in Machelen wordt hiervoor verkeersvrij gemaakt.

“Hiermee willen we onze lokale horecazaken ondersteunen en helpen om op een veilige manier te heropenen”, zegt chepen van Lokale Economie Sophie Delaere. “De horeca vervult een belangrijke rol in onze gemeenschap. Het is de leefkamer van onze samenleving: de plaats waar we samenkomen, elkaar ontmoeten, vreugde en verdriet delen. De sector heeft het zwaar te verduren. Zaken waren bijna drie maanden verplicht gesloten. Bij de heropening zijn er strenge veiligheidsrichtlijnen waaraan ze moeten voldoen, onder andere op het vlak van afstand houden. Daarom stellen we komende zomer stukken openbaar domein ter beschikking voor extra terrasruimte, want meer ruimte betekent meer plaats en meer mogelijkheden om veilig te heropenen.”

In het centrum van Machelen zal binnenkort het Leieplein verkeersvrij gemaakt worden, wordt het terras op Machelendorp uitgebreid en komt er een terraszone op straat in het begin van de Petegemstraat (kant Dorpsstraat). Verder zijn er terrasuitbreidingen op de hoek van de Posthoornstraat in Machelen, in de Drapstraat in Olsene (verbinding tussen Heirweg en Grote Steenweg) en op het binnenplein tussen het gemeentehuis en de oude pastorij.

Horecazaken kunnen nog steeds uitbreiding van hun terras aanvragen bij het gemeentebestuur. Neem hiervoor contact op met de dienst lokale economie, kmo@zulte.be of 09 243 14 24. ((VDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier