Zullezangers Ten Elsberge in Roeselare geven privéconcerten bij bezoekers thuis

Thomas Dubois

In normale tijden organiseren ze in dienstencentrum Ten Elsberge elke laatste vrijdag van de maand een tearoomnamiddag. Daarbij is er ook iedere keer muziek voorzien. Door corona kan dit al een tijdje niet meer plaatsvinden. Nu komen ze met een leuk alternatief.

“Iedereen kan naar de tearoomnamiddag komen voor een kop koffie en een stukje taart. We zorgen dan telkens voor een muzikale omkadering”, vertelt Judith Deryckere van Motena. “Door de coronamaatregelen kan deze activiteit al even niet doorgaan, dus kwamen onze dienstencentra op het idee om de tearoom aan huis te organiseren. Speciaal voor de gelegenheid richtten we onze huisband ‘De Zullezangers’ op. Dit zijn twee collega’s, Stijn Dusselier en Sanne Vanatwerpen, van de dienstencentra die het beste van zichzelf geven op ‘de zulle’ van de mensen. Voor 5 euro krijgen de mensen koffie, taart én brengen ‘De Zullezangers’ een drietal liedjes. De mensen mogen hun favoriete muziek doorgeven. We proberen dit dan op te nemen in het repertoire.”

“Intussen konden we een 20-tal mensen plezieren met dit initiatief. Sommige mensen vragen dit aan voor zichzelf, maar we gingen ook al enkele keren langs bij mensen die dit als verrassing kregen, bijvoorbeeld ter gelegenheid van een verjaardag. Je kan onze tearoom aan huis aanvragen zolang onze ‘echte’ tearoomnamiddag niet plaatsvindt en dit via 051 27 27 10 of dctenelsberge@motena.be .”

(TD)