Zuienkerkse therapeute lanceert inspiratieweekend voor vrouwen

Therapeute Johanna Slembrouck (links) en inspiratiecoach Katrien De Boe. © EV
Redactie KW

Een inspiratieweekend voor vrouwen onder de noemer Just You. Dat is het evenement van Johanna Slembrouck en Katrien De Boe op 26, 27 en 28 april. “We willen vrouwen inspireren en de energie geven om hun dromen en verlangens te concretiseren”, klinkt het bij Johanna Slembrouck.

Nadat het psychotherapeute Johanna Slembrouck uit Zuienkerke en inspirerend coach Katrien De Boe samen opviel hoe vaak vrouwen zichzelf – dagelijks, maar ook vooral in het leven voorbij hollen, besloten ze de handen in elkaar te slaan en een reddingsboei uit te werpen. “Door de drukte die ons omringt en soms helemaal opslorpt, hebben we meer dan ooit tijd nodig voor onszelf”, verduidelijkt Johanna, oprichtster van Practice The Inside, waarmee ze ook via psychotherapie focust op de mens en zijn innerlijk.

“Elk vanuit ons beroepsdomein vinden we het boeiend om mensen te zien groeien. We merken dat ze vaak gewoon wat inspiratie nodig hebben om verder te kunnen werken aan zichzelf en te blijven groeien. Vrouwen zorgen immers vaak eerst voor alle anderen en maken daarna pas tijd om te investeren in zichzelf. Het is echter belangrijk dat je soms even tijd neemt om stil te staan, te ademen en na te gaan of je leven nog steeds op het juiste spoor zit. Dromen en verlangens geraken doorheen de jaren soms wat op de achtergrond, waardoor je jezelf soms wat lijkt te verliezen. Het is daarom belangrijk voor jezelf om die te blijven najagen. Dat is eigenlijk het hoofddoel van dit weekend: inspiratie en energie vinden om een stap te zetten in het concretiseren van die dromen en verlangens.”

Valkuilen

Een mooi opzet natuurlijk, maar hoe gaat dat in zijn werk? “We trekken naar de Vlaamse Ardennen en logeren met een tiental vrouwen in vakantiehoeve Lozerlodge, op 20 minuten van Gent”, zegt Johanna. “Gedurende twee dagen herontdek je op allerlei manieren jezelf nog eens. Zonder je entourage van familie, gezin of vrienden. Kortom, gewoon weer even jij en de dingen die jij ooit wilde in het leven, de zaken die jij belangrijk vindt en de dromen die je wou realiseren.”

Tijdens de tweedaagse bieden Johanna en Katrien de nodige tools om de valkuilen van je eigen hersenen te herkennen én te vermijden en voor jezelf te zorgen in de drukte van alledag. Tijdens verschillende creatieve workshops kom je weer wat dichter bij jezelf. Je krijgt vaardigheden aangereikt waardoor je onder meer verbindend leert communiceren, je persoonlijke groei stimuleert, je dromen en verlangens doelgerichter leert aanpakken en vooral ook innerlijke rust ervaart.

Enkel vrouwen

Een specifieke doelgroep voor dit inspiratieweekend hebben Katrien en Johanna niet voor ogen. “Alle vrouwen halen iets uit een inspiratieweekend, los van je leeftijdscategorie, of je nu wel of geen kinderen hebt, een lege of volle agenda hebt”, stellen ze. Het weekend omvat twee overnachtingen in een vakantiedomein met zwembad, lekkere en gezonde maaltijden, inspiratiewandelingen en vier creatieve en psycho-educatieve workshops van telkens twee uur. Het weekend start op 26 april om 18 uur en eindigt op 28 april om 12 uur. Dit weekend is enkel toegankelijk voor vrouwen. (Elke Van de Kerckhove)


Info: inschrijven via de Facebookpagina ‘Just You inspiratieweekend’. Het aantal deelnemers is beperkt. Het volgende weekend vindt plaats van 13 tot 15 maart 2020.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier