https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zuienkerkse sportraad pakt uit met coronawandeling

Met de qr-code op de boom bevestig je je deelname aan de sportraad. (foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De sportraad stippelde een coronawandeling uit voor de vele wandelfanaten, die na de afgelaste Meetkerkse Moerentocht en de Oudlandpoldertocht op hun honger bleven zitten.

Na het wegvallen van de Meetkerkse Moerentocht en de Oudlandpoldertocht, die anders samen 2.000 wandelaars aantrekken, kwam de Zuienkerkse sportraad op het idee om een coronawandeling uit te werken tijdens de maand november. Er is keuze uit drie bewegwijzerde natuurwandelingen van 7, 12 en 15 km die langs verkeersluwe wegen trekken met mooie vergezichten. Centrale punten zijn het vakantiedomein Polderwind en hoeve groot Mariemont.

“We merkten dat daar veel vraag naar is. Op onze jaarlijkse Oudlandpoldertocht, die het ene jaar vertrek vanuit Zuienkerke en het ander jaar vanuit Nieuwmunster, komen er altijd 600 wandelaars af. Dit jaar zou die voor de 15de keer hebben plaatsgevonden. De Meetkerkse Moerentocht gaat zelfs al 40 jaar mee.”

“Daar telden we de jongste jaren altijd om en bij de 1.500 wandelaars. Voor de coronawandeling stippelden we een nieuw parcours uit waar wel stukjes inzitten van de Oudlandpoldertocht”, zegt voorzitter Roger Deketelaere.

Half december zou nog een tweede coronawandeling volgen met vertrek in Meetkerke. De vertrekplaats van de huidige coronawandeling is het kerkplein van Zuienkerke, waar parking beschikbaar is en er gebruik gemaakt kan worden van het toilet.

Via de qr-code op het infopaneel kun je je deelname bevestigen bij de sportraad. Er wordt ook gevraagd om de coronamaatregelen onderweg goed na te leven en geen afval achter te laten.

Alle info bij Roger Deketelaere op het nummer 0478 24 31 63.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.