https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zuidpand in Roeselare maakt plaats voor Mandelhof met 96 appartementen

Thomas Dubois

Weldra zal het Zuidpand – het massieve gebouw in het centrum van Roeselare – verdwijnen. Het gebouw staat al een hele tijd leeg en zal plaatsmaken voor een gloednieuwe en gezinsvriendelijke groene woonsite.

Bouwheer Skyline Europe begint er midden volgend jaar aan de bouw van Mandelhof, een open gebouw met 96 appartementen én een ruime binnentuin. Het centrum van Roeselare krijgt zo een injectie van rust en groen en de omgeving van het Klein Seminarie opnieuw een open karakter. De oplevering is voorzien voor 2024.

“Iedereen kent het Zuidpand”, vertelt Wim Liebaut, projectverantwoordelijke bij Skyline Europe. “Oudere mensen kennen de Grand Bazar uit de jaren zestig. Jongere generaties kennen het dankzij de vroegere bowlingzaal in de kelder of de vele winkels erboven. Als je vandaag naar het Zuidpand kijkt, dan zie je een bombastisch zwart gebouw met een gesloten, anoniem karakter. Dat zal in de toekomst helemaal veranderen.”

Een baken van rust

“Mandelhof wordt een ultramoderne residentie, met een uitgebreide keuze aan appartementen die gegroepeerd zijn rond een prachtige binnentuin. De open architectuur van de twee gebouwen slaat letterlijk een brug tussen de bruisende stad en de groene oase van de binnentuin.”

“Roeselare is een levendige stad met een warm historisch hart en een rijk horeca- en cultuuraanbod”, aldus Wim Liebaut. “Het is de shoppinghotspot van de Leiestreek, die veel mensen van buitenaf aantrekt. Mandelhof moet een baken van rust worden pal in het centrum. Naast de riante binnentuin, is er ook een collectief dakterras, een gezellige ontmoetingsplaats waar bewoners een prachtig uitzicht hebben over de skyline van de stad.”

De Mandel

De naam Mandelhof verwijst naar de Mandel, een zijrivier van de Leie die ondergronds door Roeselare stroomt. “De Mandel vloeit letterlijk onder het gebouw door in de richting van het Klein Seminarie”, aldus Wim Liebaut.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.